BEGRAVELSE: Mange fulgte torsdag tolv år gamle Mohammed al-Alami til graven i landsbyen Beit Ummar i nærheten av Hebron på Vestbredden.

Palestiner skutt og drept under nye sammenstøt

20 år gamle Shaukat Awad ble skutt i hodet og mageregionen under uro som brøt ut etter en begravelse i Beit Ummar sør på Vestbredden, opplyser det palestinske helsedepartementet.

Demonstranter kastet stein mot israelske soldater etter begravelsen av tolv år gamle Mohammed al-Alami. Han ble ifølge innbyggere og palestinske myndigheter drept av israelske soldater mens han satt på i farens bil onsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den israelske hæren bekrefter at de skjøt med skarpt mot folkemengden torsdag og sier de har innledet en gransking av skuddene som drepte tolvåringen.

Militæret sier at soldatene skjøt mot en bil som ikke stoppet ved en militærpost etter at de hadde avfyrt varselskudd.

Redd Barna fordømmer på det sterkeste bruken av vold mot barn og sier Israel raskest mulig må gjennomføre en uavhengig gransking av alle tilfeller av maktbruk mot barn.

Organisasjonen sier voldsbruken har ført til tre dødsfall blant barn denne uken. I tillegg til drapet på tolv år gamle al-Alami, døde to tenåringer etter å ha blitt skutt.