Israelske sikkerhetsstyrker på stedet hvor en palestiner gikk til angrep på sivile israelere søndag 7. oktober 2018. Foto: Oded Balilty, AP/NTB scanpix

Palestiner drepte to israelere på Vestbredden

En palestiner har skutt og drept to israelere og såret en tredje i et angrep i en bosetning på Vestbredden, opplyser den israelske hæren.

Hæren slår fast at angrepet i en fabrikk i bosetningen Barkan ble utført av en 23 år gammel palestinsk gjerningsmann. Politiet opplyser til avisa Haaretz at gjerningsmannen er en tidligere ansatt ved fabrikken, og at motivet kan ha vært hevn fordi han fikk sparken.

Sikkerhetsstyrkene jakter nå på palestineren, som flyktet fra stedet etter skytingen, ifølge hærens talsmann Jonathan Conricus. En israelsk mann og en kvinne i 30-årene ble erklært død av helsepersonell da de ankom åstedet. En 53 år gammel kvinne ble brakt til sykehus med moderate skader.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hendelsen fant sted søndag morgen i et industriområde i bosetningen Barkan nord på Vestbredden. Conricus kaller angrepet en terrorhandling, men sier at det ser ut til å ha vært utført av en såkalt ensom ulv. Det er flere sider ved saken, tilføyer talsmannen uten å utdype.

Kolleger av ofrene antyder i likhet med politiet at angrepet ble utført av en misfornøyd ansatt, og at det ikke var politisk motivert.

Gjerningsmannen brukte et hjemmelaget våpen i angrepet, lokalt kjent som en «carlo», ifølge Conricus, som tilføyer at han hadde en gyldig arbeidstillatelse i den israelske bosetningen.

Barkan ligger i nærheten av bosetningen Ariel nord på Vestbredden. I industrisonen der skytingen skjedde, deler palestinere og israelere arbeidsplass.

Les også
Israel reduserer fiskesonen ved Gazastripen etter voldelige protester
Les også
Forbereder seg på nye brannangrep fra Gaza
Les også
Israel tror Hamas ønsker en ny krig
Les også
IAEA avviser Iran-krav fra Israel
Les også
Etter at Israelsmisjonen hadde utbetalt lønnen, var det var bare 20.000 kroner igjen