Bildet viser en Hamas-bygning som er jevnet med jorden på Gazastripen onsdag 27. mars 2019. Foto: Adel Hana, AP/NTB scanpix

Palestiner drept ved Gaza-grensen

En palestinsk mann er drept av israelske styrker ved grensa mellom Israel og Gazastripen, ifølge helsemyndighet i det palestinske området.

Mohammed Saad, som var i begynnelsen av 20-årene, skal ha blitt truffet i hodet av splinter fra en israelsk stridsvogngranat fredag kveld eller natt til lørdag. Han døde senere på sykehus.

Store demonstrasjoner med krav om å få vende tilbake til landområdene hvor staten Israel ble opprettet i 1948 er planlagt flere steder langs grensa senere på dagen. Saad deltok i en mindre protest i forkant av de større arrangementene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ni palestinere ble såret i sammenstøt med israelske styrker ved grensegjerdet fredag kveld, ifølge helsedepartementet på Gazastripen. Hæren i Israel sier at en av deres stridsvogner beskjøt en militær Hamas-stilling etter at eksplosiver ble kastet mot grensegjerdet.

De planlagte demonstrasjonene lørdag ettermiddag markerer at det har gått ett år siden begynnelsen på protester som er blitt holdt nærmest ukentlig nær grensa mot Israel. Demonstranter har blant annet kastet steiner, satt fyr på landområder i Israel ved hjelp av branndrager og forsøkt å trenge gjennom grensegjerdet.

Minst 250 palestinere er drept av israelske kuler siden demonstrasjonene begynte, de aller fleste langs Gazas grense. To israelske soldater er også drept.