Overveldet Bentley

Til DagenMagazinet sier Todd Bentley at han er overveldet over det som har skjedd i Lakeland de siste ukene.

De siste dagene skal 5-8 personer har reist seg fra rullestolene hver kveld. Flere hundre mennesker har vitned om ekstraordinære inngrep fra Gud, og Bentley fremhever både blinde som har fått syn og døve som nå kan høre.

– Hva har vært den største overraskelsen for deg?

– Hvor raskt det ble kjent internasjonalt. Hver kveld har vi besøkende fra 19-20 land, særlig på grunn av God TVs sendinger.

– Ser du det som skjer i Lakeland i forbindelse med Toronto og Pensacola?

– Dette er en kombinasjon av mange ting vi har sett, både i Toronto, i Pensacola, i Argentina og andre steder.


Bentley har selv tjenestegjort i ulike deler av verden og sett ekstraordinære hendelser der, men sier at han aldri har opplevd noe i USA som kan måles med disse dagers hendelser i Lakeland. Blant annet skildrer han hendelser som ikke er ukjente fra vekkelseshistorien, hvor folk bøyer kne for Gud allerede i køen på vei inn til møter eller tar imot Jesus mens de venter på å få vasket bilen.

– Hvordan er byen berørt av det som skjer?

– Det er i hvert fall ingen steder her hvor man ikke har hørt om det, og vekkelsen har vært på forsien av alle avisene.

– Er dere redde for at helbredelsene skal få mer oppmerksomhet enn evangeliet?

– Amerikanere kjenner evangeliet. Det Amerika søker er bevis på at Guds rike ikke bare består i ord, men også i kraft. Paulus snakket også om det, at det ikke bare handler om overbevisende ord, men og om demonstrasjon.

– Du har blitt kritisert for å dytte folk når du ber for dem. Hva tenker du om det?

– Jeg legger hender på folk, og jeg kan nok noen ganger være litt tung på labben. Men jeg dytter ikke. Folk som ikke er vant til å falle i Ånden vil kanskje si at det var jeg som dyttet dem.


– Det snakkes mye om Guds nærvær på møtene. Hvordan skiller denne atmosfæren seg fra den man kan finne på konserter og idrettsarrangement?

– Folk står i kø til kveldsmøtet fra 13-14 om ettermiddagen, folk blir rørt til tårer i restaurantene og blir helbredet i køene. Guds herlighet er overalt,.


DM