Overnaturlig nærkontakt med lydnivå i øvre sjikt

Pastor Guillermo Maldonado reklamerte for helbredelser av lamme, blinde, stumme og døve. Imens holdt noen seg for ørene grunnet den høye lyden.

Nett-TV:TV Visjon Norge sender direkte fra møtene på Fornebu

Det er et snaut år siden helbredelsespredikanten besøkte Norge for første gang. I april i fjor inntok han Oslofjord Convention Center og trakk et sted mellom 1500 og 2000 sjeler på møtet vi var på.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tirsdag kveld, den første av tre møtedager, var den amerikaniserte honduraneren tilbake på norsk jord, med like tungt skyts som sist – og enda flere desibel.

Antallet frammøtte var ikke like stort som i fjor. Tirsdag kveld kom anslagsvis 1500 mennesker til Telenor Arena, og det var glissent i en hall som totalt rommer 10-15 ganger så mange.

Stor stemning

Men stemningen står likevel i taket, godt hjulpet av et lydnivå som ville fått verdensstjerner til å smile fornøyd. I god tid før selve møtet starter, er trøkket oppe. En forbeder varmer opp sal og scene med høylydt bønn, både «med forstanden» og i tunger. Her ryddes det i luftrommet over Fornebu.

Det gjøres også på bakkeplan. Et stort korps med vakter jobber iherdig for å holde pressen i strengt regulerte soner i salen. Så kan helbredelsesfesten starte.

Vitnemøte

Besøket fra Florida har navnet «Supernatural Encounter Norway» – Overnaturlig Nærkontakt Norge. Dette er kunngjort med svære bokstaver på storskjermen i scenens bakkant.

Visjon Norge-sjef Jan Hanvold ønsker velkommen, og etter en halvtimes lovsang, entrer Maldonado selv scenen for å rope ut at Jesus har vunnet seier over alle vonde makter på korset og at Mesteren har betalt med sitt blod for de frammøttes adgang til helse og helbredelse.

Deretter er det vitnemøte. Noen var alt blitt helbredet og ville fortelle om det. Blant dem er en kvinne fra Vestfold som for flere tiår siden fikk innoperert en metallbit i armen. Den har hemmet henne og gitt smerter. Nå kan hun strekke ut armen og har ikke smerter lenger.

En annen dame sier hun ble skadet under et tannlegebesøk og mistet stemmen. Under Maldonados besøk i fjor, fikk hun den tilbake etter fire år uten talens evne. Helbredelsen skjedde under lovsangen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En afrikansk dame hadde et bein som var lengre enn det andre. Nå kommer hun fram og vitner om at sitt mirakel for et år siden. Den nye tilstanden er permanent.

– Jeg pleide å legge noe i den ene skoen så det skulle være lettere når jeg gikk. Det trenger jeg ikke gjøre lenger, sier hun til applaus, jubel og lovprisning av Gud.

– Så et velsignelsesfrø

Maldonado erklærer at han ikke bare har en helbredelsestjeneste, men er forkynner også. Tirsdag kveld er budskapet at ulydighet mot Gud har alvorlige følger.

– All ulydighet aktiverer en forbannelse, sier lederen for Kong Jesus-menigheten og dens internasjonale nettverk. Han mener syndefallet er et talende eksempel. – Men hvis vi er lydige, kommer vi inn i en velsignelsesspiral. Og nå kan du så et velsignelsesfrø, ikke for å velsigne oss, men for at du selv skal bli velsignet, sa Maldonado.

Frøet har form av penger. De kan sås med bankkort, eller i store hvite bøtter med god plass til mynter og sedler.

– Vi har ikke sagt til Jan Hanvold at han må gi oss så og så mye penger for at vi skal komme hit, men Norge trenger Jesus, erklærer Maldonado.

– Si «Amen!», lyder det fra predikanten som jevnt over synes responsen fra salen er for slapp. Han forteller at Hanvold og TV Visjon Norge har investert mye for å leie Telenor Arena.

– Tror du at Gud vil fri deg ut og helbrede deg? Hør! Vi kjøper ikke helbredelser, for Jesus betalte alt på korset, men vi gir penger fordi vi er takknemlige til Gud, sier han og forteller at godt med gaver i kollekten skal føre masse godt med seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det du gir, utløser en velsignelseresspiral i livet ditt.

Helbredelser

Maldonado viser så til Jesu omfattende helbredelsestjeneste. Han anslår at Jesus brukte 15 til 20 prosent av sin tid på å løse mennesker fra sykdom og demonisk undertrykkelse.

– Han helbredet de døve, de blinde, de lamme og de stumme, og han kastet demonene ut, sier han. – Disse miraklene kom da de begynte å forkynne Guds rike. Hvis du trenger et av disse fem miraklene, så kan de manifestere seg her i kveld. Trenger du mirakler for dine øyne, dine bein eller en avhengighet, er det din kveld i kveld.

Det fylles opp foran podiet.

– Gud er i ferd med å befri deg, sier Maldonado mens lyden av trommer og tung bass fyller øregangene og intensiteten øker.

På et Fornebu som historisk er vel kjent med støy av ulikt slag, blir kanskje noen helbredet for tunghørthet og døvhet denne kvelden. Andre sliter med et lydnivå i særklasse. Rett bak meg, på sist rad i salen, sitter en eldre mann med hendene foran ørene for å beskytte hørselen.

– Jeg skjønner ikke at de må ha så høy lyd, skriker han til meg i øret før jeg må gå.

En 8-10 år gammel gutt haster ned midtgangen med en finger i hvert øre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Selv avslutter jeg kveldsvakta med klare tendenser til øresus. Den avtar langsomt på toget hjemover.