DNA-analyse. Foto: Micah Baldwin / CC / Flickr

Overfallsmann kan bli avslørt av DNA

Politiet har sikret seg biologisk materiale fra stedet der en 15 år gammel jente tirsdag ble forsøkt bortført på Straume i Fjell kommune vest for Bergen.

– Vi har sikret oss biologisk materiale fra åstedet, og dette vil nå bli sendt inn til Folkehelseinstituttet for nærmere analyse. Så får vi se hva som eventuelt kommer derfra, sier politioverbetjent Thomas Sørensen i Hordaland politidistrikt tilBergens Tidende.

Dermed håper politiet at gjerningsmannen kan bli avslørt ved hjelp av DNA.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet har mottatt en rekke tips etter at den 15 år gamle jenta ble forsøkt dratt inn i en bil da hun var på vei til skolen, men ingen er så langt pågrepet.

Hendelsen fant sted rundt klokka 10.30 i Arefjordvegen, omtrent midt på strekningen mellom Sartor Senter og Idrettsvegen på Litlesotra.

Jenta har lyseblondt hår, var ikledd mørkeblå klær, og bar en lys brun skinnransel på ryggen.

Mannen skal være kraftig bygget, men ikke nødvendigvis tykk. Han var iført svarte klær og svart lue og var over 175 centimeter høy. Han kjørte i en hvit varebil.

Det er bare tre uker siden en annen 15 år gammel jente ble overfalt da hun var på joggetur i Kanadaskogen i Bergen. Overfallsmannen er fortsatt ikke pågrepet. Politiet sjekker hendelsen på Sotra opp mot denne saken.