- Over 70 drept i angrep på Mursi-tilhengere i Egypt

Mer enn 70 mennesker ble drept natt til lørdag da sikkerhetsstyrker angrep en demonstrasjon med tilhengere av den avsatte presidenten Mohamed Mursi i Kairo, melder Al Jazeera.

Tusen skal være skadet under angrepet som skjedde nær Rabia al-Adawyiya-moskeen i Kairo. Sammenstøtene mellom sikkerhetsstyrker og tilhengere av islamistbevegelsen Det muslimske brorskap startet lørdag morgen.

Det reelle antallet drepte kan være langt høyere, opplyser talsmann Gehad El-Haddad fra Det muslimske brorskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Al Jazeeras egyptiske TV-kanal oppgir at så mange som 120 skal være døde og 4.500 såret.

Mange sårede

Feltsykehuset ved moskeen der Brorskapets tilhengere i flere uker har samlet seg melder om en desperat situasjon for de mange sårede.

- Sykehuset har ikke mulighet til å behandle alle fordi det er så mange sårede, sier feltsykehusets direktør, doktor Hisham Ibrahim til den egyptiske avisen.

Han ber om at det sendes flere ambulanser til plassen for å hjelpe pasientene. Feltsykehusets direktør sier at mange av de drepte skal ha blitt skutt av skarpskyttere og at mange er truffet i brystet og hodet.

Kaotisk natt

Tallene på døde og sårede er ikke bekreftet fra andre kilder, men Al Jazeera melder at hundrevis av mennesker er såret i løpet av en kaotisk natt med voldelige sammenstøt og demonstrasjoner, og sårede er kommet inn til byens sykehus i en jevn strøm, mange av dem med skuddsår.

Sammenstøtene mellom sikkerhetsstyrkene og tilhengere av Mursi begynte i morgentimene lørdag.

- Skyter

Det muslimske brorskapet omtaler hendelsen som «en massakre» på sine egne sider.

- De skyter ikke for å såre, de skyter for å drepe, sier talsmann Gehad El-Haddad fra Det muslimske brorskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Egypts innenriksminister meldte rundt midnatt at to protestleirer for Mursi-tilhengere skulle avvikles så snart som mulig etter klager fra naboene. De to leirene har vært permanent bemannet i over en måned.

Les også
Mursi mistenkt for sammensvergelse med Hamas