Over 30 drept i selvmordsangrep

En selvmordsbomber drepte minst 33 mennesker da han angrep et kultursenter der studenter feiret profeten Mohammads fødselsdag i byen Ibb i Jemen, ifølge helsepersonell.

Kilder i helsevesenet og en innbygger forteller at minst 20 drepte, deriblant barn, er brakt til sykehuset al-Thawra i Ibb sentralt i Jemen etter angrepet onsdag.

Ytterligere 13 omkomne er sendt til et sykehus som heter al-Manar.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Provinsguvernøren skal være blant titalls mennesker som ble såret i angrepet, ifølge lokale kilder. Angrepet onsdag var trolig rettet mot en sjiamuslimsk feiring i byen vest i landet.

– 400 til stede

Ifølge nyhetsbyrået Reuters var studenter samlet for å feire profetens fødselsdag. Nyhetsbyrået DPA rapporterer at drøyt 400 mennesker deltok i feiringen.

– Ambulanser fortsetter å rykke ut til stedet for å ta hånd om ofrene, sier en ikke navngitt tjenestemann.

Flertallet av innbyggerne i Ibb er sunnimuslimer, men Houthi-militsen kontrollerer byen. Militsen har i mange år kjempet mot sentralmyndighetene i Sana. Siden i høst kontrollerer houthiene en rekke områder Jemen, inkludert store deler av hovedstaden.

Kriger mot al-Qaida

Opprørerne har siden tatt seg inn i hovedsakelig sunnimuslimske områder sentralt og vest i Jemen.

Kamper mellom Houthi-opprørerne og sunnimuslimske al-Qaida-opprørere og allierte stammekrigere har kostet mange menneskeliv, mens sentralmyndighetenes hær fremstår maktesløs i konflikten.

Houthier og deres tilhengere har blitt mål for en rekke angrep utført av al-Qaidas fløy på den arabiske halvøy (AQAP), men ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for onsdagens angrep i Ibb.