Et helikopter tilhørende den nepalske hæren ble brukt i letingen etter ofre for snøskred i Annapurna-regionen i Nepal onsdag. Foto: Den nepalske hæren / Reuters / NTB scanpix

Over 100 fotturister savnet etter snøstorm

Nepalske redningsmenn lette torsdag i turløyper i fjellkjeden Himalaya etter mer enn 100 fjellvandrere som er savnet etter en snøstorm i Nepal.

Rundt 32 personer er så langt bekreftet omkommet etter snøstorm og snøskred i området, inkludert utenlandske turister og guider.

Ifølge lokale tjenestemenn har 24 av dem blitt funnet i det populære fjellmassivet Annapurna i Himalaya. I tillegg er fem fjellklatrere som hadde slått leir i fjellet, savnet etter at leiren deres ble rammet av et snøskred. De fem antas å være omkommet. Ytterligere tre gjetere mistet livet da uvær som følge av syklonen Hudhud traff Himalaya-regionen i midten av Nepal.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Redningsarbeidere har lyktes med å redde 43 fjellvandrere. Mer enn 100 personer er imidlertid ikke gjort rede for, opplyser polititjenestemannen Ganesh Rai, som leder redningsarbeidet. Blant disse er to slovakiske fjellklatrere og tre nepalske guider som har vært savnet etter at et snøskred traff en leir på over 8.000 meters høyde på fjelltoppen Dhaulagiri tirsdag kveld.

Fire canadiere, to israelere, en polakk, en vietnameser, en inder og en tysker er blant de utenlandske turistene som er funnet døde.

Det er registrert at nær 170 utenlandske turister var på tur i de rammede distriktene, og myndighetene prøver nå å finne de savnende.