Valgplakater for ÖVP og FPÖ i Wien søndag, da østerrikerne deltok i likhet med en rekke andre EU-land deltok i valget på nytt parlament. Foto: Ronald Zak / AP / NTB scanpix.

Østerriksk måling: De konservative går fram

Østerrikes konservative regjeringsparti får et solid oppsving i EU-valget, mens ytre høyre går tilbake, ifølge prognoser publisert av østerrikske medier.

Statsminister Sebastian Kurz' parti ÖVP har ifølge målingen fra østerrikske medier fått 34,5 prosent av stemmene i valget på nytt EU-parlament. Det er 7,5 prosentpoeng mer enn valgresultatet i 2014.

Det skandalerammede ytre høyrepartiet FPÖ, som inntil få dager siden satt i Kurz' regjering, ligger an til å få 17,5 prosent av stemmene, ned 2,2 prosentpoeng.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Prognosen er basert på velgermålinger utført av meningsmålingsinstitutter mellom tirsdag og søndag, da østerrikerne gikk til urnene sammen med en rekke andre EU-land.

Målingen gir de østerrikske sosialdemokratene en oppslutning på 23,5 prosent, mens De grønne ligger an til å få 13,5 prosent og de liberale 8 prosent.

FPÖ ble tidligere i uka tvunget ut av regjeringen etter at tyske medier publiserte en video hvor partiets leder Heinz-Christian Strache tilsynelatende tilbød offentlige kontrakter til en russer som utga seg for å være investor, i bytte mot valgkampstøtte i 2017.

Strache har siden anmeldt tre personer som han mener står bak det skjulte opptaket.