Østerriksk drapsmann funnet død

Kryp­skyt­te­ren som natt til tirs­dag drep­te fire per­soner i Øster­rike, er fun­net død på for­eld­re­nes gård ved byen Melk der han hadde for­skan­set seg.

Po­li­ti som stor­met går­den sent tirs­dag kveld, fant først ingen, men ved grun­di­ge­re gjen­nom­gang av ei­en­dom­men ble det fun­net et for­brent lik i en hem­me­lig kjel­ler, som po­liti­tals­mann Ro­land Scher­scher sier tro­lig er den 55 år gamle draps­man­nen.

Man­nen søkte til­flukt på for­eld­re­nes gård etter at han drep­te tre po­liti­menn og en am­bu­lanse­sjå­før etter at po­li­ti­et for­søk­te å på­gri­pe ham for ulov­lig jakt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fra går­den fort­sat­te han hele dagen å sende spo­ra­dis­ke skudd mot po­li­ti­et som sper­ret av om­rå­det.

Om­rin­get går­den

Flere hund­re væp­ne­de po­liti­folk fra po­li­ti­ets elite­styr­ke Cobra med skudd­sik­re ves­ter og pans­re­de kjøre­tøy­er, støt­tet av mi­li­tæ­re styr­ker, om­rin­get går­den, der man­nen iføl­ge po­li­ti­et hadde store meng­der jakt­vå­pen og am­mu­ni­sjon.

Scher­scher sier det hadde vært nær­mest umu­lig å opp­ret­te kon­takt med man­nen, som bare om­ta­les som Alois H, for å prøve å for­hand­le med ham.

Siden det gikk ryk­ter om at han hadde barna sine hos seg på går­den, enda han bodde alene, var po­li­ti­et først også til­bake­hol­den­de med å gå til ak­sjon.

I en te­le­fon­sam­ta­le med en venn tirs­dag mor­gen for å ta av­skjed, inn­røm­met han dra­pe­ne, men gjor­de det klart at po­li­ti­et ikke skul­le få ta ham. Han sa han al­le­re­de hadde skutt sin schæ­fer­hund Burgi.

Skud­de­ne fra går­den opp­hør­te rundt klok­ka halv seks, og en stund så det ut til at det var en brann på går­den siden det steg opp røyk.

Kryp­sky­ting

Det var tirs­dag mor­gen at po­li­ti­et opp­ret­tet en vei­sper­ring for å for­sø­ke å fakke en ukjent kryp­skyt­ter som kvel­den før hadde vært i ak­ti­vi­tet i en skog i nær­he­ten av An­na­berg i del­sta­ten Nie­deröster­reich.

Den væp­ne­de 55-årin­gen kjør­te tvers gjen­nom vei­sper­rin­gen og endte i grøf­ta, hvor­etter han åpnet ild da po­li­ti­et nær­met seg. En av po­liti­men­ne­ne ble truf­fet av et dø­de­lig skudd i nak­ken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Der­et­ter trakk han seg til­ba­ke i sko­gen, men da en syke­bil kom for å hente den al­vor­lig skad­de po­liti­man­nen, skjøt han igjen og drep­te am­bu­lanse­sjå­fø­ren og såret enda en po­liti­mann.

Alois H. flyk­tet til fots, og da han etter et par kilo­me­ter traff på en po­liti­sper­ring, skjøt han yt­ter­li­ge­re en po­liti­mann og tok en annen som gis­sel da han stjal po­liti­bi­len deres og stakk av mot for­eld­re­nes gård ved Melk, seks mil unna.

Gis­se­let ble se­ne­re fun­net drept inni bilen som var gjemt i et skjul på går­den.

Krangle­vo­ren

Gjer­nings­man­nen, som eier et trans­port­fir­ma, var godt kjent lo­kalt for sta­dig å komme på kant med både po­li­ti­et og folk med jakt­li­sens mens han drev med sin ulov­li­ge jakt på hjort. Ofte etter­lot han ho­de­ne av døde dyr på vei­ene.

Han skal selv ha mis­tet sin jakt­li­sens for flere år siden, men eide li­ke­vel helt lov­lig flere våpen og mye am­mu­ni­sjon, mest til jakt. Han hadde blant annet en kraf­tig jakt­rif­le som kunne tren­ge gjen­nom be­skyt­ten­de klær.

Siden han var i be­sit­tel­se av våpen med stor rekke­vid­de, sper­ret po­li­ti­et av et stør­re om­rå­de rundt går­den og eva­ku­er­te folk i nabo­går­de­ne.

Det tok flere timer å gjen­nom­søke går­den etter at den var stor­met, fordi den er stor og full av krin­kel­kro­ker. I til­legg måtte po­li­ti­et fare for­sik­tig fram siden de ikke viss­te om man­nen fort­satt var i live eller ikke. (©NTB)

Les også
- Gisseltaker drepte tre personer i Østerrike