Oslos SV-ordfører med i kampanje mot antisemittisme

Oslo Bystyre vedtok enstemmig onsdag at byens ordfører, Marianne Borgen (SV) skal slutte seg til det internasjonale initiativet, Ordførere mot antisemittisme (Mayors United Against Anti-Semitism).

Det var Kristelig Folkepartis representant i bystyret, Erik Lunde, som fremmet forslaget gjennom en interpellasjon til hovedstadens ordfører:

Initiativet kom fra American Jewish Community i juli 2015 og har som mål å skape en samlet front mot alle former for antisemittisme.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kampanjen appellerte til amerikanske borgermestre og ordførere om å be sine europeiske kollegaer til å ta avstand fra og handle mot antisemittisme i sine lokalmiljøer.

Ifølge Lunde har flere enn 300 ordførere fra 47 amerikanske delstater så langt skrevet under på oppropet. I oktober i fjor ble initiativet lansert i Europa. Blant de som har sluttet seg til aksjonen så langt, er ordførerne i København, London, Paris og Madrid.

Og nå kommer altså Oslo også med på laget. Lunde påpeker at en slik tilslutning vil markere en tydelig nulltoleranse fra Oslo kommunes politiske ledelse mot alle former for antisemittisme.

I innlegget i bystyret minnet Lunde om at 33 prosent av jødiske ungdommer sier at de opplever negative hendelser minst to–tre ganger månedlig på grunn av sin religiøse bakgrunn.