Oslo-politiet får kritikk i intern rapport

Får be­skjed om å gjøre store end­rin­ger for å møte ut­ford­rin­ge­ne som føl­ger i kjøl­van­net av en vok­sen­de be­folk­ning og nye kri­mi­nel­le tren­der.

Rap­por­ten «Oslo 2022» be­skri­ver en stiv­net, for­el­det or­ga­ni­sa­sjons­form som stort sett har vært uend­ret siden 1994, skri­ver Af­ten­pos­ten.

Oslo har den pro­sent­vis kraf­tigs­te be­folk­nings­veks­ten i Euro­pa. Rap­por­ten etter­ly­ser en dy­na­misk po­liti­styr­ke som raskt kla­rer å til­pas­se seg nye kri­mi­nel­le tren­der.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Rap­por­ten gir et godt grunn­lag for både in­tern og eks­tern de­batt. Jeg kan nikke gjen­kjen­nen­de til mye, selv om det ikke er sik­kert at rap­por­ten gir hele fa­si­ten, sier po­liti­mes­ter Hans Sver­re Sjø­v­old i Oslo po­liti­dis­trikt.

Den in­ter­ne rap­por­ten fore­slår flere til­tak for å gjøre kon­stab­le­ne i bedre stand til å møte frem­ti­dens ut­ford­rin­ger.

Sta­sjo­ne­ne Grøn­land, Sen­trum og deler av Ma­jor­stu­en bør slås sam­men til én stor sta­sjon, og det bør opp­ret­tes pri­vat vakt­styr­ke for am­bas­sa­de­ne, under po­li­ti­ets le­del­se.

Inn­sat­sen i by­de­le­ne må styr­kes og det må etab­le­res po­liti­pos­ter på ut­sat­te ste­der, fore­slår rap­por­ten vi­de­re.

Grov kri­mi­na­li­tet skal ham­les bedre opp med ved at po­li­ti­et job­ber mer tverr­fag­lig.

Rap­por­ten fore­slår også at Oslo po­liti­dis­trikt ar­bei­der tet­te­re sam­men med nabo­dis­trik­te­ne rundt Oslo­fjor­den.

Sjø­v­old har også et eget ønske: Han vil ha et in­te­grert ledd fra Po­li­ti­ets sik­ker­hets­tje­nes­te i Oslo po­liti­dis­trikt i kam­pen mot ter­ror.

Les også
Politisjef debuterer som romanforfatter