Oslo-mann innrømmer storstilt ID-svindel

Politiet mener han har brukt opplysningene til å svindle til seg store verdier.

En 29-åring fra Oslo er­kjen­ner å ha stjå­let sen­si­tiv post i stort om­fang, og brukt opp­lys­nin­ge­ne til å svind­le til seg ver­di­er. Po­li­ti­et tror det drei­er seg om flere hund­re tusen kro­ner.

Man­nen var i be­sit­tel­se av sy­stem­nøk­ler som gjor­de at han kunne stje­le kre­ditt­kort, pin­ko­der og opp­lys­nin­ger fra det of­fent­li­ge. Han end­ret blant annet et av of­re­nes adres­se i Alt­inn, skri­ver Dag­bla­det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fore­lø­pig om­fat­ter saken åtte for­nær­me­de, men po­li­ti­et sier at etter­forsk­nin­gen er i en tid­lig fase, og at om­fan­get kan øke be­ty­de­lig.

- Dette er førs­te gang vi her på Sen­trum har sett en slik sak med så stort om­fang, sier po­liti­over­be­tjent Terje Mel­vold ved Sen­trum po­liti­sta­sjon. Flere av de fore­lø­pig åtte sa­ke­ne har vært an­meldt tid­li­ge­re. Mel­vold sier dette viser at det løn­ner seg å an­mel­de selv om saken i førs­te om­gang blir hen­lagt.

29-årin­gen er tid­li­ge­re dømt for lig­nen­de saker, og sit­ter nå va­re­tekts­fengs­let i fire uker. Han har inn­røm­met ID-svin­del, men for­sva­re­ren øns­ker ikke å kom­men­te­re saken.