Opprop mot kristenparagraf

En rekke livsynsorganisasjoner krever i et opprop at barne- og familieministeren fjerner den kristne formålsparagrafen i ny barnehagelov.

Blant de 14 organisasjonene som går imot departementets forslag om å videreføre kristen grunnverdi i barnehagene, er Human-Etisk Forbund, Islamsk Råd, Det Mosaiske Trossamfund og Buddhistforbundet.

I tillegg har Antirasistisk Senter og Plan Norge, samt SV og ungdomspartiene til SV, RV og Venstre, sluttet seg til oppropet mot KrF-statsråden, skriver Avisenes Nyhetsbyrå, ANB.

Organisasjonene minner Laila Dåvøy om at FNs menneskerettighetskomité har slått fast at KRL-faget strider mot menneskerettighetene.

? Til tross for kritikken fra FN, har ikke departementet gjort noe for å endre høringsutkastet. Det burde vært en ny og grundigere utredning av den kristne formålsparagrafen, sier generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Lars Gule til ANB.

- Alle vi som har sendt brevet til Dåvøy, er enige om at høringsutkastet er for dårlig forberedt og at det må trekkes tilbake, sier Gule.