Oppgjør i splittet menighet

I april kontaktet 33 tidligere medlemmer av Sentermenigheten Pinsebevegelsens lederråd. De fortalte om systematisk kontroll, manipulasjon, trusler og detaljstyring av medlemmenes liv.

Daniel Egeli, som er regionleder forPinsebevegelsen i Oslo og Akershus, ble hentet inn for å veilede menigheten. Men etter et menighetsmøte 18. august ønsket ikke pastorRaymond Urne å ha Egeli med videre.

LES:Tilgivelse må ikke forveksles med blanke ark

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vårt Land melder nå om at splittelsen i Asker-menigheten har tiltatt. Lovsangerne har lagt ned mikrofonene, benkeradene tømmes, søndagsskolen mangler ledere, gaveinntektene stuper og alle ansatte utenom pastoren har sluttet. De gjenværende medlemmene er splittet mellom en fløy som støtter Urne og en fløy som ønsker at han skal gå.

Også styret er splittet på midten. Styremedlem Birger Røed sier til Vårt Land at 80 prosent av menighetsmedlemmene ønsker atSentermenigheten skal bli en filial avFiladelfiakirken i Oslo.

Raymond Urne ønsker ikke å trekke seg. Han ønsker heller ikke at menigheten skal gå inn under Filadelfia.

– Sentermenigheten har sitt særpreg og DNA som mange verdsetter.

– Det flertallet i en menighet mener, er ikke nødvendigvis et uttrykk for Guds vilje, sier pastoren til avisen.

Sentermenigheten ble medlem av Pinsebevegelsen så sent som i 2014, men ble stiftet av Ole Bjørn Urne i 1994. Den sprang ut av mijøet rundt stiftelsen Ten Center. I 2013 overtok sønnen, Raymond Urne, som pastor.