Oppgitt Hagen ber Krekar reise hjem

Mulla Krekar anker dommen som frikjente Frp-formann Carl I. Hagen for å ha ærekrenket ham. Hagen svarer med å be mullaen «reise hjem til Irak».

? Mulla Krekar burde reise hjem til Irak og la advokat Brynjar Meling ta seg av andre saker, sier Hagen til NTB.

Han mener at en ankesak vil være misbruk av rettssystemet.
? Selv om dommeren hadde noen formaninger til meg, vant jeg på alle punkter og jeg fikk saksomkostninger dekket. Det ville være et misbruk av rettssystemet å påføre skattebetalerne enda flere kostnader, sier Hagen.

? Uriktig dom

Mulla Krekars advokat Brynjar Meling sier at dommen er uriktig og at den svikter i resonnementer.

? Vi får medhold på mange hold i vår argumentasjon om at det å kalle noen en terrorist er en ærekrenkende beskyldning. Men vi fikk ikke medhold i at dette skal slå igjennom i forhold til ytringsfriheten, sier Meling til NRK.

Krekar gikk til privat søksmål mot Hagen etter at Frp-formannen hadde kalt ham en terrorist i et fjernsynsintervju.

For to uker siden ble Hagen frikjent i Oslo tingrett. Retten dømte også Krekar til å betale Hagens saksomkostninger på nær 200.000 kroner.

Stå til rette

Frp-formannen mener at advokat Meling burde råde Krekar til å «reise hjem til Irak». Hagen vil ikke ha noen formening om det er trygt for Krekar å reise inn i landet.

? Det har jeg ingen formening om. Det er heller ikke vårt problem. Krekar burde stå til rette for det han har gjort. Om han mener at han har ren samvittighet og ikke har gjort noe galt, så burde han også kunne se sine landsmenn i øynene og forklare seg for dem. Nå som Saddam er borte er det heller ingen grunn til å frykte forfølgelse fra den kanten, om Krekar da noen gang ble forfulgt, sier Hagen.

NTB