Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) benekter at «Raskere tilbake»-ordningen er gått tom for penger.

Operasjoner ved noen private klinikker stanses

Regjeringens storsatsing «Raskere tilbake» skulle sikre at sykmeldte ble operert raskt og dermed hindre langtidssykefravær. Nå stanses prosjekter.

Om lag 600 pasienter er hittil i år blitt behandlet på det private sykehuset Aleris i Oslo gjennom ordningen «Raskere tilbake».Regjeringen har så langt brukt over 1,4 milliarder kroner på prosjektet. Om lag halvparten av disse pengene er gått til Helse Sør-Øst. Nå har Helse Sør-Øst sagt opp avtaler med tre private helsebedrifter.
- Det er veldig uforutsigbart for resten av helsevesenet. Fastlegene har vendt seg til at man gjennom denne ordningen har en mulighet til å få folk tilbake i arbeid igjen raskt. Det er også synd for pasientene som nå mister et veldig viktig tilbud, sier administrerende direktør Grete Aasved ved Aleris til NRK.
Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) benekter at «Raskere tilbake»-ordningen er gått tom for penger.
- Både Helse- og omsorgsdepartementet og Helse Sør-Øst har forsikret meg om at ingen operasjoner skal bli stoppet på grunn av manglende penger. Men vi har de siste årene økt kapasiteten i det offentlige helsevesenet og sørget for at offentlig ansatt helsepersonell kan bruke kapasitet og utstyr til for eksempel å jobbe overtid på sin egen arbeidsplass. Dette har ført til økt kapasitet i det offentlige helsevesenet, sier Andersen.
Han betegner «Raskere tilbake»- prosjektet som «ekstremt vellykket» og sier at de som trenger det, vil få henvisning.
- Svaret vi får fra helsemyndighetene, er at det ikke lenger er så stort behov, forklarer Andersen. (©NTB)