PRESSEKONFERANSE: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H), statsminister Erna Solberg (H) og utenriksminister Børge Brende (H) under en pressekonferanse på Celtic Resort utenfor Newport torsdag formiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Ønsker ikke krig mellom Vesten og radikal islam

Statsminister Erna Solberg ønsker ikke å havne i en situasjon der kampen mot islamistgruppen Den islamske staten (IS) oppfattes som en krig mellom Vesten og radikal islam.

– Det vil være en dårlig løsning på lang sikt. Det vil virke rekrutterende på ungdom både i våre og i andre land, sa Solberg under en pressekonferanse i forkant av NATO-toppmøtet i Wales torsdag.

Avtroppende generalsekretær Anders Fogh Rasmussen sa tidligere på dagen at han tror NATO-landene vil vurdere det seriøst, dersom Iraks regjering ber om hjelp til å bekjempe IS.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ja, vi vil vurdere en slik henvendelse, men jeg tror vi må mobilisere mest mulig for at regjeringsstyrker og naboland selv kan bekjempe det som truer dem. Det som er mest diskutert nå, er å bidra til trening, opplæring og hjelp til irakiske og kurdiske styrker. Ikke direkte militært engasjement, sier Solberg.

Les også
Uakseptabel vestlig handlingslammelse
Les også
«Et fritt samfunn kan være ubehagelig»rapporten
Les også
«Gi ungdommene en koran før islamismen tar dem»
Les også
Støre: Uaktuelt å beklage overfor Kina