Omstridt artist klar for Nobels fredspriskonsert

Se hele artistlisten her.

 Mor­rissey, Jake Bugg, Tim­buk­tu og Omar Sou­ley­man ble man­dag kunn­gjort som de siste på lis­ten over ar­tis­te­ne som skal opp­tre under No­bels freds­pris­kon­sert i de­sem­ber.

Den tid­li­ge­re The Smiths-vo­ka­lis­ten Mor­rissey, kjent som ihuga ve­ge­ta­ria­ner, mar­ker­te seg svært ne­ga­tivt rett etter ter­ror­hand­lin­ge­ne i Norge 22. juli, da han sam­men­lig­net mas­sa­kre­ne med an­tall dyr som dag­lig dre­pes i mo­der­ne mat­pro­duk­sjon, ikke minst til hur­tig­mat­kje­der som McDo­nalds og Ken­tucky Fried Chick­en.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nå er altså den noe om­strid­te ar­tis­ten, som sist ga ute plate med nytt stoff i 2009, klar for å opp­tre i Oslo Spekt­rum.

Med seg får han 19-årin­gen Jake Bugg, som nylig kom ut med album num­mer to etter en suk­sess­de­but i fjor med bri­tisk re­tro­pop, den svens­ke rap­pe­ren Tim­buk­tu, som vel fal­ler i ka­te­go­ri­en nor­ges­venn, og den sy­ris­ke mu­si­ke­ren Omar Sou­ley­man, som har sam­ar­bei­det med blant annet Björk og Go­ril­laz.

Fra før av er ame­ri­kans­ke Mary J. Blige, bri­tis­ke James Blunt og svens­ke Zara Lars­son klare for kon­ser­ten sam­men med nors­ke Envy.

Pro­gram­le­der for No­bels freds­pris­kon­sert er den ame­ri­kans­ke skue­spil­le­ren og Home­land-stjer­nen Claire Danes.