MISJONSMARK: – Leirstedene er en viktig misjonsmark, sier Ida Faksvåg.

Oldemor forsvarte 
leirstedenes betydning

Ida Faksvåg (80) er lite glad for at NMS skal selge leirsteder. Oldemoren argumenterer kraftig for at dette ikke må skje.

– Det er feil ålegge ned leirsteder, selv om det kan være vanskelig å få folk til å drive dem. Leirstedene er en viktig misjonsmark, understreket Faksvåg under samtalen om arbeidet i NMS.

Kall til tjeneste

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er så mye fint å si om leirstedene. Her har mange fått kall både til preste- og misjonærtjeneste, utdyper hun i en samtale med Dagen.

Ida Faksvåg viser til at en kan ta med seg barna både til naboer og venner på leir.

– De kan på den måten få sitt første møte med kristen tro, påpeker hun.

Dårlig løsning

Oldemoren fra Kristiansand har vært på mange leirer gjennom sitt liv, og hun ser stort på denne muligheten i Guds rikes arbeid.

– Jeg vet at det er dyrt å drive leirsteder, men det er veldig dumt om de forsvinner, sier Ida Faksvåg.

Hun legger til at både hennes venner og de som går i foreningen der hun er med, er alle imot at leirsteder skal selges, for de mener at dette er en dårlig løsning.

Perle på Sørlandet

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det nærmeste leirstedet hennes er Havglimt, som er en perle i den sørlandske skjærgården.NMS har foreløpig ikke tatt noen avgjørelse om hva de skal gjøre med dette leirstedet.

– Det er dyrt å holde, og i fjor ble det et underskudd på nærmere 50.000 kroner. Men hva er det - for det koster jo å drive misjon, sier Ida Faksvåg.

Les også:Må legge ned minst to leirsteder

Har tatt tid

Det var flere som tok opp leirstedenes framtid under samtalen om arbeidet. Avtroppende landsstyreleder Kari Skår Sørheim viste til at leirsted-saken har tatt tid.

– Men noen mener at vi har gått for fort fram - mens andre mener det motsatte. Vi satser på å være i mål med denne saken i løpet av 2014, sa Sørheim.

Usikker framtid

NMS har besluttet å selge to leirsteder, Kvamseter i Hordaland og Philipshaugen på Nordmøre. I tillegg går blant andre Himmel & Hav i Rogaland og Åpta i Vest-Agder en usikker framtid i møte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Landsstyret har gjort vedtak som er forankret lokalt. Men vi leser om at alle synes at de har ikke vært nok involvert. Men vi har hatt mange samtaler og dialoger om leirstedene. De fleste mener at noe må gjøres, men vi er ikke alltid enige om tiltakene, sa Kari Skår Sørheim, som understreket at landsstyret mener at leirarbeid er viktig.

Ulike meninger

Delegat Haakon Meyer mente at leirstedene er viktig for hele arbeidet i NMS.

– Hvis vi selger leirsteder, lukker vi muligheten for at barn og unge skal få møte evangeliet. La oss ta litt mer tid og utvikle og vitalisere bruken av leirstedene, oppfordret Meyer.

Leder for NMS U, Stig Sunde, var glad for at de unge var blitt hørt i debatten om leirstedene.

– Vi forstår at noen leirsteder må selges. Leirarbeidet kan videreutvikles selv om vi har færre leirsteder. Men det er en fordel å ha egne leirsteder, sa Sunde.