KrFs stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan var fredag på fylkesårsmøtet i Agder KrF for å slåss for sitt alternativ om «en tredje vei». Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Økende støtte til «tredje vei» i KrF

Kristelig Folkeparti er delt på midten i spørsmålet om veivalg. Nå ser stadig flere mot alternativet om å forbli i opposisjon.

I alle de seks fylkene som i helgen skal velge delegater til landsmøtet 2. november, møtes alternativet om en «tredje vei» som stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan har lansert, nemlig å forbli i opposisjon, med forståelse og åpenhet. Flere fylkesledere er i tvil og åpner nå for å utsette retningsvalget, ifølge Aftenposten.

– Jeg registrerer en økende interesse for Grøvans alternativ. Årsmøtet bestemmer hva det skal voteres over, men mitt ønske er at de tre alternativene likestilles, sier landsstyremedlem og nestleder i Troms KrF, Gerd Hetland Ege.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun tror at Grøvan-alternativet kan gi utslag i Troms, der få har gått tydelig ut og valgt side.

Aftenposten har snakket med lederne i de seks fylkene som har årsmøte i helgen. Leder i Sogn og Fjordane sier at hun i utgangspunktet syntes Grøvans forslag var en dårlig idé fordi det bare ville utsette problemet.

– Nå er jeg usikker. Frontene er blitt steilere enn jeg trodde de ville bli, sier hun.

Les også
Ropstad på hjemmebane under KrF-drama i Agder
Les også
Knut Arild Hareide har velgerne med seg
Les også
– Opplever ikke Ap som kristendomsfiendtlig
Les også
Agder kan sette standarden for KrFs superhelg
Les også
Fylkesleder ber Agder ta hensyn til mindretallet