President Barack Obama. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix

Obama: Avskyelig forsøk på å terrorisere

President Barack Obama kaller angrepene i Paris et avskyelig forsøk på å terrorisere uskyldige sivile.

Obama gjør det klart at USA står skulder ved skulder med Frankrike i kampen mot terrorisme, og at USA skal gjøre alt som er nødvendige for å «bringe terroristene for retten», men han ville ikke spekulere på hvem som står bak ennå.

Ifølge Det hvite hus, var det presidentens assistent med ansvar for indre sikkerhet og terrorbekjempelse som brifet presidenten på ettermiddagen amerikansk tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sikkerhetstjenesten Homeland Security sa kort tid etter angrepene i Paris at det ikke foreligger noen kjent, konkret trussel mot USA.

Angrepene fører ikke til skjerping av sikkerheten på offentlig transport eller større arrangementer i USA.

Fakta om nylige terrorangrep i Frankrike

* 11. – 22. mars 2012: En fransk-algerier dreper tre soldater, en rabbiner og tre jødiske skolebarn i Toulouse, før han blir drept av politiet.

* 22. desember 2014: Et menneske blir drept da en mann kjører inn i en folkemengde i byen Nantes mens han roper «Allahu akbar». En lignede hendelse fant sted i Dijon dagen før, uten dødsofre.

* 7. januar 2015: Tolv personer, ti av dem tilknyttet satiremagasinet Charlie Hebdo, blir drept i et terrorangrep mot bladets redaksjon i Paris.

* 9. januar 2015: Fire mennesker blir drept i en jødisk matbutikk i Paris i en aksjon til støtte for gjerningsmennene i Charlie Hebdo-aksjonen. Mannen bak denne aksjonen sto også bak drapet på en politikvinne dagen før. De tre gjerningsmennene ble alle drept av politiet.

* 19. april 2015: En fransk-algerisk mann dreper en kvinne i Villejuif mens han forbereder angrep på en kirke. Han påfører seg selv skuddskader og blir kort etter pågrepet av politiet.

*27. juni 2015: En person ble pågrepet etter et angrep på en gassfabrikk øst i Frankrike. En person ble halshogd under angrepet. (©NTB)

NTB

Les også
– Angrep mot muséene Louvre og Centre Pompidou
Les også
Sjokkert Cameron lover å hjelpe
Les også
Kartlegger situasjonen for norske borgereFakta om nylige terrorangrep i Frankrike