Oasen-saken i Stortinget neste torsdag

Oasen-saken blir allerede neste torsdag behandlet i Stortinget, får Magazinet opplyst ved Stortingets kontor.

Dokument-8 forslaget, der stortingsflertallet gir et «klart råd» til statsråd Trond Giske om å godkjenne Oasen Barneskole i Søgne, blir altså lagt frem i Stortinget neste torsdag. Etter planen skulle den behandles i dag, men den ble utsatt til neste uke like før dagens møte i Stortingssalen ble satt.

I utgangspunktet skulle forslaget behandles i Kirke- utdannings- og forskningskomiteen for senere å bli votert over i Stortinget. - Det er ganske mange dokument-8 forslag som fremmes, og da er det noen ganger behov for en enklere behandlingsmåte. Da legges sakene frem direkte i Stortinget i stedet for å ta runden innom komitebehandling, får Magazinet opplyst ved Stortingets kontor. Det er presidentskapet som tar stilling til hvordan saker skal behandles.

Også saker det haster med å få en avklaring på blir tatt opp på denne måten. Og Oasen-saken haster, ettersom Oasen Bibelsenter har fått utsatt skolestart i ett år på grunn av ekstrarundene i embedsverket. Nå satser de alt for å være i gang fra høsten av. En runde i KUF-komiteen kunne satt den timeplanen i fare.

Når saken fremmes i Stortinget neste torsdag, vil den bli votert over med statsråd Trond Giske til stede. Utdanningsministeren har tidligere uttalt at en statsråd gjør klokt i å følge stortingsflertallet, og har dermed langt på veg sagt at han vil følge opposisjonens «klare råd» om å godkjenne Oasen når de leverer inn ny søknad.

Per Ole Aalberg