Vinnerutkastet til det nye Munchmuseet er tegnet av spanske Herreros Arquitecto, og har fått navnet Lambda. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix

Nytt Munchmuseum vil koste mer enn 2 milliarder

Byggingen av Munch-museet i Bjørvika vil koste drøyt 2 milliarder kroner, 23 prosent mer enn estimert i 2009. I tillegg kommer 749 millioner i merutgifter.

Torsdag offentliggjorde byrådet i Oslo det kvalitetssikrede forprosjektet for nytt Munchmuseum.

Opprinnelig skulle byggeprosjektet alene koste 1.630 millioner kroner, noe som er oppjustert til 2.012 millioner kroner i den nye kostnadsrammen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Byrådet påpeker at 246 millioner kroner av kostnadsøkningen skyldes prisstigningen i femårsperioden. Det resterende, om lag 136 millioner kroner, skyldes blant annet nye krav til energiløsing og klimagassutslipp, ekstra publikumsterrasser og merkostnader til fundamentering.

Sistnevnte utlegg ble lagt til da det i 2013 ble klart at Bjørvika synker.

Når alle merkostnader legges til, som løst inventar, utendørskostnader, renter og prisstigning i byggeperioden, blir prislappen på nytt Munchmuseum 2,761 milliarder.

Byråd for kultur og næring Hallstein Bjercke (V) mener prosjektet har vært styrt godt. Byggestart er satt til 2015 og byggeperioden er 30 måneder.