Nytt homo-nettverk i KrF

- Vi må lytte til homofile og lesbiske sine erfaringer, sier KrF-veteran Karl Johan Hallaråker om initiativet.

Par­ti­et ble ori­en­tert om opp­ret­tel­sen av et møte­sted for ho­mo­fi­le og les­bis­ke på siste lands­styre­møte.

Det nye nett­ver­ket for ho­mo­fi­le og les­bis­ke i Kris­te­lig Folke­par­ti skal ikke jobbe mot par­ti­ets linje i homo­spørs­mål, iføl­ge Vårt Land.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi har ikke møtt noen ne­ga­ti­ve inn­ven­din­ger så langt, sier Hanne Marie Pe­der­sen-Erik­sen, tal­s­per­son for det nye nett­ver­ket, til avi­sen.

Nett­ver­ket skal romme både åpent ho­mo­fi­le og folk som ikke of­fent­lig vil kjem­pe for å like­stil­le ho­mo­fi­le og he­te­ro­fi­le.

Opp­trådt kor­rekt

KrF-ve­te­ran Karl Johan Hal­la­rå­ker un­der­stre­ker i en e-post til Dagen at det ikke er KrF som har opp­ret­tet nett­ver­ket.

- Her er det vik­tig at vi hol­der høgt pre­si­sjons­nivå. Det er med­lem­mer og sym­pa­ti­sø­rer med par­ti­et som har gått sam­men om å danne en slik grup­pe, skri­ver han.

Så langt han kjen­ner saken er har grup­pen opp­trådt kor­rekt.

- De har in­for­mert par­ti­et om til­ta­ket. De har ikke stilt krav til par­ti­et ver­ken om an­er­kjen­nel­se eller å få opp­tre i par­ti­et. De pre­si­se­rer at de er ingen lobby­grup­pe. De har hel­ler ikke fått noen løf­te­sig­nal i den ret­ning fra an­svar­lig hold i par­ti­et, sier Hal­la­rå­ker.

Re­ak­sjo­ner

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Homo-nett­ver­ket kom­mer til i et parti som har vært pre­get av ho­mo­mot­stand. Flere til­lits­valg­te i KrF har kom­met ut av ska­pet de siste to ti­åre­ne.

Det ble så mye bråk da An­ders Gås­land stod fram i 1992 og Ole Hen­rik Grønn i 2008, at de begge gikk over til andre par­ti­er.

Hal­la­rå­ker har fått en rekke hen­ven­del­ser etter at opp­ret­tel­sen av nett­ver­ket ble kjent.

- I den kon­teks­ten vi lever med stort press i ret­ning god­kjen­ning av ho­mo­filt og les­bisk sam­liv, er det ikke un­der­lig at flere sper­rer opp øyne­ne og reg­ner med at nå har dette kom­met et steg vi­de­re også i KrF, sier han.

Lytt til ho­mo­fi­le

Parti­ve­te­ra­nen un­der­stre­ker at det er na­tur­lig med in­tern uenig­het om po­li­tis­ke stand­punk­ter i KrF.

- Sam­ti­dig som vi hol­der fast på det to­kjøn­ne­de ek­te­ska­pet, mener vi at sam­fun­net må tilby ju­ri­dis­ke ord­nin­ger også for sam­kjøn­net sam­liv. Deres sam­liv hører ikke inn under straffe­lo­ven.

- Vi må også lytte til ho­mo­fi­le og les­bis­kes er­fa­rin­ger. Deres ne­ga­ti­ve er­fa­rin­ger er vis­se­lig ikke bare knyt­tet til sam­livs­spørs­mål ver­ken na­sjo­nalt eller in­ter­na­sjo­nalt. At deres livs­si­tua­sjon har fokus bør vi alle tåle, ja være in­ter­es­ser­te i uav­hen­gig av for­stå­el­sen av ek­te­skaps­in­sti­tu­sjo­nen, skri­ver Hal­la­rå­ker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

DAGEN