Nytt forsøk på å overtale Gambias valgtaper etter invasjon

Flere vestafrikanske presidenter reiser fredag til Gambia i et siste forsøk på å overtale valgtaperen Yahya Jammeh til å gi fra seg makten. En flernasjonal afrikansk styrke har allerede rykket inn i landet.

Presidentene skal møtes i Gambias hovedstad Banjul og forsøke å få Jammeh til å skifte mening. Så langt har han nektet å gå av, selv om han tapte presidentvalget for halvannen måned siden.

– Samtalene skal ledes av presidenten i Guinea, Alpha Condé, i Banjul fredag morgen. Hvis Jammeh ikke har gått med på å forlate Gambia innen klokka 12, vil vi definitiv gripe inn militært, sier Marcel Alain, leder for den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen ECOWAS.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Også Liberias president skal delta på møtet.

Soldater fra Senegal og flere andre land rullet torsdag over grensene til Gambia, uten å møte motstand. Etter noen timer stanset de framrykkingen for at Jammeh skulle få en siste sjanse til å gi seg uten å bli hentet med makt.

En talsmann for Senegals hær sier tilBBC at deres styrker fortsatt befinner seg i Gambia.

Mannen som vant presidentvalget i Gambia, Adama Barrow, avla torsdag presidenteden på den gambiske ambassaden i Senegal.