Nytt avslag for Neda (12)

Ut­len­dings­nemn­da har gitt Neda Ibra­him (12) og hen­nes fa­mi­lie et nytt av­slag.

Neda Ibra­him (12) og fa­mi­li­en hen­nes ble sendt til Jor­dan i juni, etter å ha bodd ti år i Sand­nes i Ro­ga­land.

Man­dag fat­tet Ut­len­dings­nemn­da (UNE) et nytt ved­tak i saken, etter at Oslo ting­rett 8. no­vem­ber opp­he­vet det for­ri­ge ved­ta­ket fra nemn­da.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Ut­len­dings­nemn­da har tros­set ting­ret­tens dom og kom­met med en ny ne­ga­tiv be­slut­ning som etter min me­ning viser at de ikke er vil­li­ge til å iva­re­ta barne­kon­ven­sjo­nens verdi­grunn­lag, sier fa­mi­li­ens ad­vo­kat Arild Hum­len til NTB.

Fa­mi­li­en oppga at de var stats­løse pa­le­sti­ne­re da de kom til Norge høs­ten 2003, men de er jor­dans­ke stats­bor­ge­re. Fa­mi­li­en fikk en­de­lig av­slag på asyl­søk­na­den sin i 2006. De har siden søkt om om­gjø­ring av asylav­sla­get fem gan­ger. Ut­len­dings­nemn­da (UNE) har opp­rett­holdt av­sla­get.

Fa­mi­li­ens ad­vo­kat, Arild Hum­len, brak­te det siste av­sla­get inn for Oslo ting­rett, som 8. no­vem­ber opp­he­vet UNEs ved­tak, slik at nemn­da måtte tref­fe et nytt ved­tak.

- Dette viser hvor håp­løst det er å prøve disse sa­ke­ne for ret­ten, når Ut­len­dings­nemn­das re­spons er å fatte nye ne­ga­ti­ve ved­tak som tvin­ger folk til å gå til ret­ten på nytt, sier Hum­len.

Han skul­le man­dag etter­mid­dag kon­tak­te fa­mi­li­en i Jor­dan for å in­for­me­re dem om Ut­len­dings­nemn­das siste ved­tak. (©NTB)

Les også
Neda og familien vant over Utlendingsnemnda