Bildet er fra fjorårets utgave av Arendalsuka. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Nynazister søker om stand under Arendalsuka

– Et utmerket sted å spre vårt budskap, sier Haakon Forwald i Den nordiske motstandsbevegelsen.

Arendalsuka er en av de største politiske arrangementene i Norge i sommerhalvåret. Her samles politiske ledere, samt næringslivsledere og samfunnsledere til debatt.

Nå søker den nynazistiske bevegelsen Den nordiske motstandsbevegelsen om å få ha stand under arrangementet som holdes i Arendal i 13.- 18. august.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har fått søknaden. Den vil bli behandlet på bakgrunn av kriteriene vi stiller til de som skal ha stand under Arendalsuken, sier Robert Cornels Nordli til Dagen. Han er leder av rådet for Arendalsuka og ordfører i Arendal.

Nordli vil ikke si noe om utfallet av søknaden før den er behandlet.

Kriteriene for å ha stands er blant annet at man ikke står for et antidemokratisk eller voldsrettet budskap. Påmelding av arrangementer og stands som ikke oppfyller kriterier vil bli avslått, heter det.

MARSJ: Lederen for Motstandsbevegelsen i Norge, Haakon Forwald (i grønn jakke) gikk foran i toget da høyreekstreme marsjerte i Kristiansand 30. juni i fjor.

Mistenker avslag

Haakon Forwald, lederen av Den nordiske motstandsbevegelsen i Norge, mistenker at de får avslag.

– Med tanke på tidligere uttalelser fra ledelsen i Arendalsuka, om at de ville nekte oss og delta dersom vi søkte, så kan man jo mistenke at de vil avslå vår søknad og begrunne det med at vi er «antidemokratiske». Vi anser uansett at det er verdt et forsøk, og et eventuelt avslag vil jo virkelig understreke vår kritikk av dagens såkalte demokrati, sier Forwald på organisasjonens egne nettsider.

Nærmere 200 organisasjoner har allerede fått ja til å ha stand, opplyser Tone Skindlo Taraldsen. Blant disse er det både religiøse, politiske og humanitære organisasjoner.

Markerte seg i sør

Den nordiske motstandsbevegelsen har tidligere engasjert seg i Arendal. På valgdagen 11. september i fjor, hadde de hengt opp sperrebånd i plast foran inngangen til rådhuset.

I tillegg hadde bevegelsen hengt opp en plakat hvor man oppfordret til å brenne stemmeseddelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I fjor fikk Den nordiske motstandsbevegelsen nei av politiet i Fredrikstad da de ønsket å holde en demonstrasjon. Da demonstrerte de i stedet i Kristiansand ved å marsjere gjennom sentrum.

Les også
Bannere med nazisymboler hengt opp i Kristiansand
Les også
Nynazister møtt med bibelord under 1. mai-marsj i Sverige
Les også
Hundrevis av nynazister feirer Hitlers bursdag
Les også
Avsløring om nynazister i Polen vekker harme
Les også
Asylsøkere angrepet av antatte høyreekstremister