LANDETS STØRSTE: Julemessen på Riska i Sandnes er landets største.

Nye rekorder for julemesser

Aldri tidligere er det kommet inn så mye på en julemesse i Kristen-Norge som på Riska i Sandnes.

Region Sørvest av Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) fikk netto omkring 730.000 kroner. Dette er cirka 60.000 kroner mer enn i fjor, som var bestenotering så langt.

– Dette er ny rekord for oss, og et fantastisk flott resultat, forteller «messegeneral» Rolf Christian Askeland til Dagen. Han regner med at bruttoresultatet blir på nærmere 800.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Landets største

Julemessen på Riska avvikles i idrettshallen, og er landets største i Kristen-Norge.

– Vi opplever at bygda vår er med og støtter opp om julemessen. Det var samlet over 400 personer da vi startet med forkynnelsen av Guds ord, og flere kom etter hvert, forteller Askeland.

Han viser til at ulike trekninger som åresalg og hovedlotteri innbrakte omkring 300.000 kroner. Mye midler kom også inn på salg av mat - fra småkaker til fiskeprodukter.

Enda en rekord

Under NLMs julemesse på Ebeneser bedehus i Ganddal i Sandnes, ble det også satt ny rekord. Her fikk misjonen netto tilført 550.000 kroner, som er omkring 5.000 kroner mer enn i fjor.

– Vi er godt fornøyd med resultatet, og det kom mye folk. Julemessen har ett todelt sikt: Å samle inn midler til misjonen, og å gi mulighet for møtefremmede til å høre forkynnelse fra Guds ord. Det kom masse folk som vi ikke ser til vanlig på våre møter, forteller Kåre Spanne, som er «messegeneral« på Ebeneser.

– Hva får dere inn mest penger på?

– Det er varesalg og loddsalg. Vi baker også en masse lefser i forbindelse med julemessen, og alt ble utsolgt, svarer Spanne.

En tredje messe

NLM har også hatt en tredje messe i Sandnes, og det er i forsamlingslokalet Misjonssalen, som ligger sentralt i byen. Her kom det inn nær 300.000 kroner i netto til misjonens arbeid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette er blant de høyeste beløpene vi har hatt, så vi er godt fornøyd, forteller forsamlingsleder Svein Anton Hansen.

Bare på de tre julemessene i Sandnes kommune har NLM fått inn nærmere 1,6 millioner kroner til sitt misjonsarbeid.

Les også
Julemesse satte ny rekord
Les også
Moteshow på NLMs julemesse