STRØMMER: Flyktningene setter fortsatt ut over Middelhavet. Foto: Antonio Parrinello, Reuters, NTB Scanpix

Nye båtflyktninger krysser Middelhavet

Minst 3.000 flyktninger, på vei over Middelhavet i trebåter, ble plukket opp av redningsmannskaper lørdag. Ytterligere sju fartøyer med flyktninger er registrert i havområdene.

– Flere enn 3.000 båtflyktninger er reddet utenfor Libya i dag. Vi har koordinert redning av over 2.000 mennesker ved hjelp av italienske, irske og tyske fartøyer. Mannskapet har gjort en flott jobb, opplyser organisasjonen Migrant Offshore Aid Station (MOAS).

Den italienske kystvakten, som koordinerer redningsoperasjoner, kunne ikke bekrefte antallet båtflyktninger som var plukket opp lørdag, men opplyser at flere båter var registrert og at redningsoperasjonen fortsatt var i gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har flere aktiviteter i gang, opplyser kystvakten.

MOAS samarbeider med blant andre Leger Uten Grenser. De har skipet Phoenix i operasjon i området, og hentet opp 372 eritreere fra en farkost.

Den italienske marinen opplyste lørdag at de var i gang med å få 560 båtflyktninger over fra trebåt, samtidig som et annet marinefartøy nettopp hadde tatt opp 316 flyktninger fra en annen farkost.

Flyktningene blir brakt til flyktningmottak i Italia.

I løpet av utgangen av mai er det registrert over 46.000 nye båtflyktninger som var ankommet Italia. Det er ventet at det i løpet av 2015 vil ankomme 200.000 flyktninger båtveien. (©NTB)