I går plasserte Israel soldater ved grensen til Gaza. Foto: Ariel Schalit, AP Photo

Nye angrep på Gazastripen, men ingen opptrapping

Det var enkelte nye angrep mot Gazastripen og Sør-Israel natt til onsdag, men en våpenhvile i området ser i stor grad ut til å holde.

Israelske kampfly bombet flere mål sør på Gazastripen på natten. Angrepene var gjengjeldelse for rakettangrep mot Israel kvelden før, ifølge den israelske hæren.

Før daggry ble en rakett skutt fra Gazastripen mot den israelske byen Askhelon. Raketten ble skutt ned, og både Hamas og andre væpnede palestinske grupper tok avstand fra angrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Skylder på enkeltperson

Rakettangrepet ble angivelig utført av en enkeltperson, ifølge en uttalelse fra Hamas, Islamsk hellig krig og flere andre væpnede grupper.

Hamas hevdet mandag kveld at det var enighet med Israel om en våpenhvile. Dette ble ikke bekreftet fra israelsk hold, men det har vært roligere i området det siste døgnet. Det er heller ikke kommet meldinger om drepte verken på Gazastripen eller i Israel.

På Vestbredden skal en 18-åring ha blitt drept i et sammenstøt med israelske soldater natt til onsdag, ifølge palestinske myndigheter. Tenåringen skal ha blitt drept etter at soldatene ble utsatt for steinkasting i flyktningleiren Dheisheh i nærheten av Betlehem.