Nye angrep i Jerusalem

To palestinere er skutt og drept etter nye skyteangrep i Jerusalem, og på Vestbredden ble en palestiner med kniv skutt og drept, samme dag som USAs visepresident Joe Biden er i Israel.

De to palestinerne i Jerusalem sto ifølge israelsk politi bak to separate angrep som fant sted med en times mellomrom i morgentimene onsdag.

I det første angrepet ble det ifølge politiet skutt mot en buss. En sivilperson som var vitne til hendelsen, stanset bilen sin og skjøt mot to personer som flyktet fra stedet. Etter en politijakt ble de mistenkte funnet i en bil. De begynte å skyte mot politiet, som skjøt tilbake og drepte begge, skriverHaaretz.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Forut for denne hendelsen ble det meldt om skyting fra en bil ved Damaskusporten i gamlebyen. Helsepersonell opplyser at en 50 år gammel mann behandles for alvorlige skader etter å ha blitt såret i skyteangrepet. Politiet mener begge angrepene ble utført av de to palestinerne.

Senere på formiddagen ble det meldt om at en palestiner forsøkte å knivstikke sikkerhetsstyrker ved en veisperring i Qalqilya på Vestbredden, men han ble skutt og drept, opplyser den israelske hæren.

Onsdagens to skyteangrep og forsøk på knivangrep skjer mindre enn ett døgn etter at det fant sted skyte- og knivangrep i Jaffa, Jerusalem og Petah Tikva. En amerikansk turist ble drept og minst 15 andre såret i angrepene tirsdag, samme dag som USAs visepresident Joe Biden innledet sitt besøk i Israel. (©NTB)