Ny terroraksjon i Volgograd

Bombe eksploderte i buss.

En bombe rammet en trolleybuss i rushtiden i morgentimene, knapt et døgn etter at byen ble rammet av en tilsvarende terrorbombe. Angrepene kaster skygger over forberedelsene til OL i Sotsji.

Minst 13 mennesker ble drept i bombeangrepet, opplyser russiske helsemyndigheter til nyhetsbyrået Itar-Tass. Det ble først opplyst at ti mennesker var blitt drept, og i tillegg skal tre ha dødd av skadene på sykehuset.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De russiske helsemyndighetenes representant Oleg Salagay sier at 28 mennesker er såret og innlagt på sykehus.

Ter­ror­ak­sjon

En po­liti­kil­de be­kref­ter at man­da­gens eks­plo­sjon var en ter­ror­ak­sjon. Bussen ble totalt ødelagt i eksplosjonen, taket ble revet av og bare frontpartiet var stort sett intakt.

Søn­dag ble minst 17 men­nes­ker drept og over 30 såret da en selv­mords­bom­ber spreng­te seg i lufta ved ho­ved­jern­bane­sta­sjo­nen i Vol­go­grad.

Ingen ter­ror­grup­per har tatt på seg an­svar for eks­plo­sjo­nen, som skal ha skjedd på ut­si­den av sik­ker­hets­kon­trol­len av sta­sjo­nen.

Selv­mords­bom­ber

Rus­sis­ke etter­fors­ke­re ut­tal­te først at det var en kvin­ne­lig selv­mords­bom­ber som spreng­te seg søn­dag da en sik­ker­hets­vakt nær­met seg henne fordi hun så mis­ten­ke­lig ut.

En rus­sisk nett­side med for­bin­del­ser til sik­ker­hets­tje­nes­te­ne og ny­hets­by­rå­et RIA No­vos­ti iden­ti­fi­ser­te kvin­nen som Oksa­na As­lano­va, som har vært gift med to isla­mis­ter som er blitt drept i kamp med rus­sis­ke styr­ker.

Se­ne­re har etter­forsk­nings­ko­mi­te­ens tals­mann Vla­di­mir Mar­kin sagt at en mann kan ha stått bak bom­bin­gen.

Skjer­pet sik­ker­het

Vol­go­grad har over en mil­lion in­ne­byg­ge­re og lig­ger cirka 70 mil nord for OL-byen Sot­sji.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Russ­land pre­si­dent Vla­di­mir Putin be­ord­ret skjer­pet sik­ker­het i om­rå­det etter søn­da­gens ter­ror­ak­sjon, og det ble satt i verk straks­til­tak ved tog­sta­sjo­ner og fly­plas­ser. Dette var imid­ler­tid ikke nok til å for­hind­re en ny ter­ror­ak­sjon. (©NTB)

Les også
NATO fordømmer terroraksjonen i Volgograd
Les også
Mange drept i eksplosjon på togstasjon i Russland