Magne Lerø er redaktør i Ukeavisen ledelse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

- Ny tabbe av Normisjon

Magne Lerø reagerer på at Normisjon ikke offentliggjør granskingsrapporter om feilslått generalsekretæransettelse.

- De har sur­ret med an­set­tel­sen, av­vik­lin­gen har ikke vært god og hånd­te­rin­gen nå er dår­lig. Det er tred­je gang Nor­mi­sjon gjør en feil, sier re­dak­tør i Uke­avi­sen Le­del­se, Magne Lerø.

Han er ikke im­po­nert over at grans­kings­rap­por­te­ne blir unn­dratt of­fent­lig­het og tror Nor­mi­sjon hadde trengt å bli fer­dig med saken og legge den bak seg. Han har ikke tro på at det skjer når rap­por­ten blir holdt hem­me­lig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Beskytter seg selv»

- Da blir det lek­ka­sjer og folk vil følge de­bat­ten på ukla­re pre­mis­ser fordi de gjer­ne har hørt noe men ikke vet om det er rik­tig. Det er kun for å be­skyt­te seg selv de for­sø­ker å holde dem hem­me­li­ge. Det er den enes­te be­grun­nel­sen jeg ser, sier den pro­fi­ler­te re­dak­tø­ren.

Nor­mi­sjons styre­le­der sier det siste må stå for Lerøs egen reg­ning. Tor­mod Klei­ven mener det er for­skjell på å hem­me­lig­hol­de og ikke å of­fent­lig­gjø­re rap­por­te­ne.

- Opp mot 100 men­nes­ker har fått til­gang til rap­por­te­nes kon­klu­sjo­ner ut fra et mål om å få til en åpen­het knyt­tet til dette innad i or­ga­ni­sa­sjo­nen, sier styre­le­de­ren i Nor­mi­sjon.

DAGEN

Les også
Torsvik fornøyd med granskingsrapporterGeneralsekretær i Normisjon