DÅP: Etter å ha lært mer om hva dåpen innebærer, ønsket tre fotballspillere på Start å døpe seg under De Frie Evangeliske Forsamlinger sommerstevne tidligere i juli. Her døpes Solomon Owello av Hans Martin Skagestad i Audnaelva ved Lindesnes. FOTO: Oddwin Solvoll

Ny start i livet

Selv om han mener dåpen hører til hjemme i menigheten, gjorde Hans Martin Skagestad et unntak for sine tre fotballvenner fra Start.

Tidligere i juli ble Ernest Asante, Solomon Owello og Alehandro Castro døpt foran 300 deltakere under De Frie Evangeliske Forsamlingers sommerstevne.

Fotballspillerne er aktive i Betania Kristiansand, hvor Skagestad har vært ungdomsleder og nå sitter i styret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har snakket om dåp en god stund, noe som resulterte i at de ønsket å døpe seg, sier Skagestad som har kjent spillerne i omtrent to år.

På grunn av få andre anledninger, ble dåpen lagt til sommerstevnet på Solstrand.

– De hadde veldig lyst til vise for alle at de ville begrave det gamle livet og følge Jesus, med alt som det innebærer, forteller evangelisten.

Forbilder

Skagestad vet at de tre er opptatt av sin rolle som profilerte fotballspillere og forbilder for barn og unge.

– Mange unge på Sørlandet ser opp til dem, og selv er de overbevist om at de spiller fotball til Guds ære. De sier at de er kristne fotballspillere, og ikke fotballspillere som er kristne, forklarer han.

På overtid i lørdagens kamp mot Bodø/Glimt, scoret Ernest Asante det avgjørende målet, tre minutter på overtid. Publikum på tribunen ser tydelig hvem den ghanesiske fotballspilleren hyller.

Talerstol på banen

– Han ønsker å vinne mennesker for Jesus og bruker fotballbanen som sin talerstol der han kan ære Gud, påpeker den tidligere ungdomslederen

I TV-, radio- og avisintervju retter startspillerne fokus mot Jesus og bort fra seg selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De er fotballspillere med mening, noe de er opptatt av å være. De brukes også i menigheten Betania og snakker varmt og engasjerende om tro og Jesus.

Seminar og fotballskole

Under De Frie Evangeliske Forsamlinger sommerstevne holdt startspillerne fotballskole for barna. I en av fotballkampene var Skagestad på banen som fotballdommer.

– Da de ble spurt om å ha seminar og spille fotball sammen med barna, var de veldig glade for å være med på det. Det er gøy for de yngste å se at det finnes profesjonelle fotballspillere som er så tydelig med troen på Jesus, sier han.

Skagestad påpeker at det trengs kristne alle steder, også i fotballmiljøet.

Disse spillerne er opptatt av å proklamere og løfte opp Guds navn. Det er veldig synlig når de spiller fotball, og de løfter opp hendene og går ned på kne, for å vise hvem de tilhører og tilber, sier han.

Høydepunkt på stevnet

Skagestad vet ikke om dåpen av de tre, åpner opp for dåp på kommende stevner. Han tror dåpen først og fremst er noe som hører til i menigheten.

– Det er min personlige mening, men det står jo i Bibelen at, her er det vann, hva er da et hinder? Dersom noen ønsker å døpe seg på et stevne, skal ikke jeg stå i veien for det, sier han.

Skagestad tror dåpen var et høydepunkt for flere av stevnedeltakerne, og synes måten dåpen skjedde på, var utelukkende positiv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Fotballspillerne vært såpass profilert i ulike sammenhenger, så man kan jo se på dåpen som en del av den større menigheten, påpeker Hans Martin Skagestad.

Les også
Vendte hjem for å skape Jesus- begeistringMøtepunkt
Les også
– Lovsang er språket vårt
Les også
Unicef trenger 3 milliarder for å hjelpe syriske barn
Les også
– Hedmarktoppen binder oss sammen
Les også
Folks samlivsetikk og kyrkjeleg praksis
Les også
– Ikke det viktigste å forkynne om IsraelTroen Bevis