Kirkens Nødhjelp sin fasteaksjon slår rekord i omfang. Den pågår fra 10. til 12. april. Foto: Skjermdropp Kirkens Nødhjelp

Ny rekord for årets fasteaksjon

Rundt 40.000 bøssebærere fra 1.255 menigheter over hele landet deltar i årets utgave av Kirkens Nødhjelps fasteaksjon. Det er ny rekord.

Fasteaksjonen til Kirkens Nødhjelp har vært en årlig tradisjon siden 1967 og pågår i år fra 10. april til 12. april, med tirsdag 12. april som hovedaksjonsdag.
Formålet med innsamlingsaksjonen er å samle inn penger til Kirkens Nødhjelps arbeid over hele verden, og generalsekretær Atle Sommerfeldt lover at pengene blir brukt der de trengs aller mest.

- Med Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 2011 gjør vi et felles løft sammen med folk i Norge for at fattige mennesker skal få mulighet til å skape seg et liv uten fattigdom, sier Sommerfeldt.
I år setter organisasjonen ny deltakerrekord. I fjor deltok 1.200 menigheter med å samle inn penger og underskrifter, mens i år er antallet økt til 1.255 menigheter.
- Vi er svært glad for at stadig flere menigheter engasjerer seg. Dette viser at folk er opptatt av å bidra til global rettferdighet. Menighetene og alle de frivillige gjør en svært viktig jobb, sier generalsekretær Atle Sommerfeldt.
Fasteaksjonen avholdes hvert år i uka før påske. De første årene var det kjent som Brød for Verden, men skiftet navn til Kirkens Nødhjelps fasteaksjon i 2003. I fjor ble det samlet inn rundt 31 millioner kroner, noe som var ny rekord.NTB