Ny natt med opptøyer og bilbranner ved Stockholm

Ung­dom­mer satte fyr på biler og kas­tet stein mot po­li­tiet i protest mot at en eldre mann ble skutt og drept av politiet forrige helg.

Uroen fort­set­ter i Husby vest for Stock­holm, der ung­dom­mer satte fyr på biler og kas­tet stein mot po­li­ti­et natt til tirs­dag.

Brann­mann­ska­pe­ne som ankom ste­det for å sluk­ke bil­bran­ne­ne ble også møtt av stein­kas­ten­de ung­dom­mer, noe som bidro til at flam­men­de spred­te seg og flere andre biler ble på­tent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Store po­liti­styr­ker er satt inn i Husby, og fire per­soner ble på­gre­pet natt til tirs­dag, mis­tenkt for å ha med­vir­ket til opp­tøy­ene.

- Pro­ble­met er at de kas­ter stein på brann­bi­le­ne også, og at de stje­ler brannslan­ge­ne. Vi må for­sø­ke å spre dem slik at brann­men­ne­ne kom­mer fram, sa po­li­ti­ets presse­tals­kvin­ne Diana Sun­den.

Tirs­dag mor­gen var si­tua­sjo­nen i ferd med å roe seg i Husby, og bil­bran­ne­ne var sluk­ket.

- Det vir­ker gans­ke rolig nå, sa Sun­din i fire­ti­den tirs­dag mor­gen.

Iføl­ge po­li­ti­et del­tok mel­lom 50 og 100 ung­dom­mer i opp­tøy­ene som star­tet i Husby natt til man­dag.

- En del er 12-13 år, en del er ung­dom­mer og i kveld har vi sett en god del voks­ne kri­mi­nel­le blant dem. På det meste var det 70 styk­ker som an­grep po­li­ti­et, sier Sun­din.

Også i Fittja sør for Stock­holm kas­tet et 20-talls ung­dom­mer stein på T-bane­tog natt til tirs­dag. Det ble også satt fyr på tre biler og en kon­tei­ner.

Også i Fittja ble brann­mann­ska­pe­ne møtt av stein­kas­ting.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

År­sa­ken til uroen som har blus­set opp rundt Stock­holm skal en hen­del­se i for­ri­ge uke, da en 69 år gam­mel mann ble skutt og drept av po­li­ti­et.