Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er fornøyd med at partiet holder seg stabilt på målingene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Ny måling: Sp holder stand til tross for sexmeldingsaken

Til tross for mye bråk rundt den grove meldingen sendt til Liv Signe Navarsete, står Senterpartiet støtt på en ny NRK-måling.

Partiet får en oppslutning på 11 prosent på maimålingen til NRK, som er gjennomført av Norstat. Dette er en framgang på 0,3 prosentpoeng fra april.

– Dette viser at velgerne skiller mellom Senterpartiets gode politikk og hendelser som ikke handler om politikk, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Han mener at velgerne først og fremst er opptatt av de politiske sakene, og trekker fram ambulanseflykrisen som et eksempel på en sak hvor partiet har markert seg tydelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er stort sett små endringer på målingen, og alle endringene er innenfor feilmarginen.

SV går mest tilbake (- 1,0 prosentpoeng) og får en oppslutning på 6,5 prosent. Arbeiderpartiet er med knapp margin det største partiet med 26,0 prosent og har også den største framgangen siden forrige måling (+0,8 prosentpoeng). Høyre følger hakk i hæl med 25,5 prosent (+0,4 prosentpoeng). Både Venstre og KrF havner under sperregrensen med henholdsvis 3,8 og 3,0 prosents oppslutning. Venstre går fram med 0,1 prosent, mens KrF går tilbake med 0,7 prosent.

For de øvrige partiene er oppslutningen følgende (endring i parentes): Frp: 15,9 prosent (+0,1), Rødt: 3,5 prosent (-0,3), MDG: 3,2 prosent (+0,7), andre: 1,6 prosent (-0,3).

Les også
Senterpartiet holder stand – ny bunnotering for Ap
Les også
Rødt større enn både Venstre og KrF
Les også
Hver tredje journalist ville stemt SV eller Rødt
Les også
Rødgrønt flertall på målingene i april
Les også
KrF spriker kraftig i valg av partnere