Ny antisemittisk blogg anmeldt for rasisime

Antirasistisk Senter har i løpet av få dager anmeldt to nettsteder for rasisme. Det siste er bloggen «jødenes hender» som ble anmeldt til Oslopolitiet tirsdag.

Få dager før an­meld­te de også «In­ter­netts mør­kes­te krok» for å drive ra­sis­me.

Til TV 2 sier råd­gi­ver Shoaib Sul­tan ved Anti­ra­sis­tisk Sen­ter at det er vel­dig vik­tig for sam­fun­net at vi mar­ke­rer et ty­de­lig skil­le mel­lom hva som skal være be­skyt­tet av yt­rings­fri­he­ten og hva som er å gå for langt. Disse nett­ste­de­ne går for langt, mener Sul­tan.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Håper på gjen­nom­brudd

Shoaib Sul­tan håper nå at po­li­ti­et fin­ner ut hvem som står bak blog­gen «Jø­de­nes hen­der».

Øverst på nett­si­den skri­ver den ano­ny­me blog­ge­ren at «jø­dis­ke hen­der er sten­ket i arisk blod». Noe av samme for­mu­le­ring er brukt på nett­ste­det «In­ter­netts mør­kes­te krok». Det ble stengt like etter at an­mel­del­sen ble le­vert inn 20. no­vem­ber.

TV 2 av­slør­te at den som sto bak det nå steng­te nett­ste­det er en 33 år gam­mel mann, an­satt i et stort norsk in­du­stri­sel­skap.

Han skri­ver i en e-post til jour­na­list Ka­da­fi Zaman at han har be­legg for alt han skri­ver i Bi­be­len og at der­som nors­ke myn­dig­he­ter vil forby hans yt­rin­ger må de også forby Bi­be­len.

Få saker

Det er få ra­sisme­an­mel­del­ser som hav­ner i ret­ten. I 1997 ble le­de­ren for Hvit Valg­al­li­an­se, Jack Erik Kjuus, dømt etter å ha sagt at alle adop­tiv­barn må tvangs­te­ri­li­se­res.

I 2002 ble Terje Sjø­lie, tid­li­ge­re leder av Boot Boys, fri­kjent for ra­sis­me. Fem år se­ne­re ble høyre­eks­tre­mis­ten Tore Tvedt dømt for brudd på ra­sisme­pa­ra­gra­fen.

DAGEN

Les også
Norsk mann siktet for Twitter-rasisme
Les også
Hets og hat i korsdebattKors-saken