NRK har fulgt ekteparet Sæle blant annet på Norge IDAG-generalforsamlingen der de fikk besøk av partilederne Dagfinn Høybråten og Siv Jensen. Foto: Arkiv

NRK sender Sæle-dokumentar

«Faktor»-redaksjonen i NRK har fulgt ekteparet Finn Jarle og Anita Apelthun Sæle. Resultatet blir vist for norske TV-seere 2. pinsedag.

Journalist Astri Thunold er programansvarlig for dette programmet i NRK. Hun viser til at både Anita Apelthun Sæle og Finn Jarle Sæle blir sett på som ekstremister av mange.

Dette var utgangspunktet for at hun i februar 2006 tok kontakt med de to.

- Hva får vi se i programmet?

- Vi har opptak som er gjort i forbindelse med at Anita Apelthun Sæle tapte nominasjonen til stortingsvalget i 2005. Videre har vi et møte med fokus på Israel fra generalforsamlingen i avisen Norge IDAG i 2007, der Siv Jensen og Dagfinn Høybåten møtte Anita Apelthun Sæle. Vi har vært tilstede i forbindelse med 80-årsdagen til Anita Apelthun Sæles mor, og 60-årsdagen til Finn Jarle Sæle, sier Thunold til Norge IDAG.

NRK var også med de to til Israel og blant annet Jerusalemmarsjen.

Programmet som kommer på TV vil ikke minst bli et personlig portrett av Anita Apelthun Sæle, med vekt på hennes politiske liv og at hun gjerne vil ha en rolle i rikspolitikken, opplyser journalist Thuvold. (DM)