NRK: Sandberg blir innvandringsminister

Det ligger an til flere bytter i regjeringen i dag, melder flere medier. Frp-nestleder Per Sandberg skal inn som statsråd i et helt nytt innvandringsdepartement, melder NRK.

-------

Ifølge kanalen vil den nye statsrådsposten samle asyl- og integreringsansvaret som så langt har ligget hos Justisdepartementet og Barne-, likestillings- og integreringsdepartementet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sandberg blir presentert som ny innvandringsminister når statsminister Erna Solberg (H) gjør flere endringer i regjeringen onsdag formiddag, etter detNRK erfarer.

VG og Aftenposten har allerede skrevet at det ligger an til flere endringer i regjeringen onsdag. Både Høyre- og Frp-statsråder blir berørt av endringene.

Bedre og mer helhetlig

Sandberg får ansvaret for Utlendingsdirektoratet (UDI), Utlendingsnemnda (UNE) og Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI).

En kilde med kjennskap til regjeringens arbeid på innvandringsområdet har følgende kommentar til utnevnelsen av Sandberg som fersk statsråd i en like fersk statsrådspost:

– Målet er å kunne se innvandringspolitikken i en bedre og mer helhetlig sammenheng. Det er ingen tvil om at dette blir viktig i årene som kommer.

Dersom det stemmer at Sandberg blir ny innvandringsminister, øker antallet statsråder i regjeringen fra 18 til 19. Regjeringen har vært uendret siden den ble utnevnt høsten 2013.

Flere endringer

IfølgeVG vil onsdagens rokering i regjeringen blant annet innebære at klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) flyttes til et annet departement. Det gjør også landbruksminister Sylvi Listhaug. OgsåAftenposten skrev i forrige uke at Listhaug kan få tyngre oppgaver.

Flere Frp-kilder i regjeringsapparatet peker på at landbruksminister Sylvi Listhaug kan være på vei til et tyngre departement, skrev avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Europaminister Vidar Helgesen (H) ser ifølge VG ut til å flyttes ut fra Statsministerens kontor og til et nytt departement. Samtidig snakkes det også om at Os-ordfører siden 1999, Terje Søviknes, nå får en rolle i regjeringen. Landbruk, fiskeri og næring er poster som trekkes fram som aktuelle.

Det spekuleres samtidig på om fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) og olje- og energiminister Tord Lien (Frp) er på vei ut av regjeringen.