«Det hvite hus» på Marienlyst kan bli flyttet til Grorruddalen. (Foto Håkon Mosvold Larsen / NTB SCANPIX)

NRK kan bli flyttet til Groruddalen

Ideen har duk­ket opp i for­bin­del­se med etter­bruk av et olym­pisk medie­sen­ter.

Medie­sen­te­ret, som ligger på Marienlyst i Oslo, hav­ner enten på Økern eller på Kjels­rud ved IKEA hvis Oslo får vin­ter­le­ke­ne i 2022. Og NRK er ikke av­vi­sen­de til tan­ken, sier kom­mu­ni­ka­sjons­di­rek­tør Tommy Han­sen til NRK.

- Hvis det blir et OL i Oslo vil NRK gjer­ne spil­le en sen­tral rolle der, enten det er i for­bin­del­se med plan­leg­ging og for­be­re­del­ser eller etter­bruk. Men fore­lø­pig er dette et spørs­mål som er gans­ke hy­po­te­tisk, slik at vi har ikke noe en­de­lig svar på det, selv om vi er ufor­melt in­for­mert om pla­ne­ne slik de lig­ger i dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Når Oslo by­sty­re ons­dag ber om stats­ga­ran­ti for vin­ter-OL i 2022, er det to mu­li­ge etter­bru­ke­re av et medie­sen­ter som blir nevnt spe­si­elt. Den ene er Po­liti­høg­sko­len, den andre er NRK.

- Det vil være ak­tu­elt for oss å vur­de­re det som en er­stat­ning for den drif­ten vi i dag har på Ma­ri­en­lyst. Vi har en ut­mer­ket lo­ka­li­se­ring der i dag, men det er klart at et helt nytt og mo­der­ne medie­sen­ter vil kunne gi oss noen for­de­ler som vi ikke kla­rer å få til i dag, sier Han­sen.

NRKs kom­mu­ni­ka­sjons­di­rek­tør be­kref­ter at tan­ken om å flyt­te NRKs mang­slung­ne virk­som­het på Ma­ri­en­lyst er tenkt uav­hen­gig av OL, men noen umid­del­ba­re flytte­pla­ner er det ikke, sier Tommy Han­sen.

Les også
Frp vil privatisere NRK og selge aksjene