Når Jesus blir tema kommer Misjonshøgskolen inn i bildet i torsdagens episode av «På tro og Are».

NRK besøker Misjonshøgskolen for å snakke om Jesus

I torsdagens episode av «På tro og Are» besøker programleder Are Sende Olsen Misjonshøgskolen i Stavanger.

Programserien er inne i sin andre sesong på NRK. I løpet av fire programmer tas temaene, helbredelse, Jesus, forsakelse og jakten på en åndelig opplevelse opp.

Når temaet på torsdag blir Jesus kommer Misjonshøgskolen inn i bildet. Jostein Ådna er professor i teologi ved skolen. Han understreker at han ikke kjenner til hva som er tatt med i ferdige programmet, men forteller fra innspillingsdagen tidligere i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tilfeldig forelesning

– Det som var avtalt på forhånd var at folkene fra NRK skulle følge to av skolens studenter gjennom dagen. Disse skulle delta i forelesningen min, som var satt opp helt uten å vite om besøket. Tilfeldighetene ville ha det til at det passet godt med temaet som programmet tar opp, sier han til KPK.

– Temaet for forelesningen var en drøfting av Jesus som historisk person, så langt vi historikere kan si, i forhold til «troens Kristus» som Kirken tror på og som NT tar forteller om, utdyper han.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

– Positiv visitt

I tillegg ble det spilt inn flere samtalesekvenser, både med professoren og studentene. Ådna er spent på å se programmet.

– Det blir spennende. Jeg opplevde visitten her på skolen som positiv, med velvillige og nysgjerrige folk. Jeg håper det blir en dekkende og fair presentasjon av disse studentene, og av institusjonen vår, sier han.

Den aktuelle episoden sendes på NRK1 torsdag 22. oktober klokken 19.45.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også:

STOR BREDDE: Menigheten Brølende Lam er et av stedene der programleder Are Sende Osen er innom i sin nye tv-serie.
På Tro og Are

TV-serie om livssyn, andre sesong.

Første sesong med seks programmer kan du se når som helst på NRK nett-TV. Der legges også høstens sesong ut fortløpende.

Are Sende Osen (født 1970) er kjent fra flere radio- og tv-programmer på NRK. Han har også gitt ut bøker og mottatt Norsk Målungdoms dialektpris.

Les også
NRK-reporter i forbønnsstol hos profetskolen Brølende LamBrølende Lam
Les også
Tviler-kjendis ser på tro i ny TV-seriePå Tro og Are
Les også
Blir det for privat med profeti på tv?Brølende Lam