Norsk statsborger siktet for knivangrep i London

19-åringen som er siktet for knivdrap i London, er en norsk statsborger med somalisk bakgrunn. Det er fortsatt ingen beviser for at motivet var terror, opplyser politiet.

– Vi kan bekrefte at han er norsk statsborger, men ble registrert som utvandret i 2002, sier Ida Dahl Nilssen, pressesjef i Kripos, til NTB.

Hun sier Kripos vil bistå britisk politi i etterforskningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det finnes ikke noe bevis på at 19-åringen var radikalisert eller at han var motivert av terror, melderpolitiet torsdag ettermiddag.

Britisk politi opplyser videre at kvinnen i sekstiårene som ble drept i angrepet onsdag kveld, var amerikansk statsborger.

De andre fire som ble skadd i angrepet, var en amerikaner, en australier, en israeler og en brite. To av dem lå torsdag fortsatt på sykehus.

Angrepet skjedde ved Russell Square i nærheten av British Museum i bydelen Bloomsbury.

19-åringen ble først ført til sykehus, der han var i politiets varetekt, men torsdag ble han ført til en politistasjon sør i London og varetektsfengslet.

– Tidlige indikasjoner tyder på at mental helse var en faktor i dette forferdelige angrepet. Vi har likevel et åpent sinn når det gjelder motivet, sier Londons assisterende politimester, Mark Rowley.

Les også: