Norsk statsborger drept i droneangrep

Først to år etter at en norsk statsborger ble drept i en amerikansk droneangrep i Pakistan, er det blitt offentlig kjent.

Mannen som i 2012 ble kjent i Norge under navnet Abu Bilal, sto fram som jihadist i Waziristan, et område nordvest i Pakistan mot grensen mot Afghanistan.

Den tidligere talsmannen for Muslimsk Studentsamfunn regnes, ifølgeNettavisen, som læremesteren for flesteparten av nordmennene som reist ut for å krige de siste årene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På samme tid som en video av den norske statsborgeren ble gjort kjent i Norge i august 2012, gjennomførte USA en serie droneangrep i området. Det rammet også den norske mannen. Dette er imidlertid ikke blitt bekreftet før nå.

– Jeg kan bekrefte at han er drept i et droneangrep i august 2012. Det har selvfølgelig vært en enorm belastning for familien, sier familiens advokat, Trond Olsen Næss, partner i Advokatfirmaet Furuholmen, til Nettavisen NA24.

PST kan ikke fredag kveld opplyse om de er kjent med opplysningene om den norske mannens død. Etterretningstjenesten var i 2012 kjent med mannens eksistens, men sa den gang at PST ikke kunne iverksette etterforskning før det var mistanke om konkrete lovbrudd.

Mannen var født i Tadsjikistan, men ble norsk statsborger i 2000. Han var gift og etterlot seg fire barn.