En mann går gjennom ruinene av en bygning i Katmandu etter jordskjelvet som rammet landet. Foto: Palani Mohan / Reuters / NTB scanpix

Norsk redningslag på plass i Katmandu

Det norske redningslaget Norsar har ankommet Nepals hovedstad Katmandu for å bidra i søke- og redningsarbeidet etter jordskjelvet.

Laget med 34 redningsfolk og fem hunder har i to døgn vært strandet i Aserbajdsjans hovedstad Baku i påvente av innreisetillatelse til Katmandu.

Rundt klokken 03.15 norsk tid onsdag ankom de den nepalske hovedstaden, opplyser mannskapet i en pressemelding. Ved ankomst fikk redningsmannskapet tildelt lastebiler, som raskt ble lastet med det medbrakte redningsutstyret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Nå er det norske redningsteamet i en militærleir ved flyplassen i Katmandu, der ledelsen i Norsar er i møte med dem som koordinerer hele den omfattende redningsaksjonen i Nepal. På møtet får de en orientering om hvor i Nepal de skal settes inn, sier Jim Olav Hansen, Norsars representant i Norge.

Gruppen er spesialisert i å finne personer innesperret i ruiner. De har med seg 15 tonn redningsutstyr.

Norsar (Norwegian Search and Rescue Team) er en beredskapsorganisasjon for søk- og redningsoperasjoner i katastrofeområder. Gruppen består av mannskaper fra Norske Redningshunder, Oslo brann- og redningsetat og Oslo universitetssykehus. (©NTB)

Les også
Ringer og ber om å få dra til Nepal
Les også
Jensen (Frp): – Utenrikspolitikk vil prege landsmøtet
Les også
Frykter 10.000 har omkommet i jordskjelvet i Nepal
Les også
Tre dagers landesorg i Nepal
Les også
Evakuerer norske misjonærer fra NepalJordskjelvet