Norsk kvinne dømt for sex utenfor ekteskapet

En norsk kvin­ne (25) er dømt til feng­sel i ett år og fire må­ne­der etter at hun an­meld­te en vold­tekt i Dubai og ikke ble trodd. Vold­tekts­man­nens straff er tre må­ne­der mil­de­re.

25-årin­gen er dømt for al­ko­hol­bruk, sex uten­for ek­te­ska­pet og for å ha gitt falsk for­kla­ring, mel­derNRK.

Etter at den nors­ke kvin­nen le­ver­te an­mel­del­sen ble hun kas­tet i feng­sel, mis­tenkt for å ha hatt sex uten­for ek­te­ska­pet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun ble fra­tatt pas­set sitt, og etter to-tre dager fikk hun låne en te­le­fon. Da ring­te hun hjem for å vars­le fa­mi­li­en.

Vi­de­re tok fa­mi­li­en kon­takt med uten­riks­tje­nes­ten i Dubai. Det nors­ke kon­su­la­tet i lan­det fikk henne ut av feng­sel og skys­set 25-årin­gen til den lo­ka­le sjø­manns­kir­ken hvor hun har holdt til i snart et halv år.

VG har vært i kon­takt med kvin­nen.

- Jeg har fått stren­ges­te straff for sex uten­for ek­te­skap, stren­ges­te straff for å drik­ke al­ko­hol, og så ble jeg i til­legg dømt for å ha gitt falsk for­kla­ring, sier hun.

Uten­riks­de­par­te­men­tet be­kref­ter over­for VG at de er kjent med saken.

- Vi yter kon­su­lær bi­stand til en norsk stats­bor­ger i Dubai. Vi har vært i kon­takt med ved­kom­men­de over noe tid. Ut­over dette kan jeg ikke kom­men­te­re en­kelt­sa­ker, sier kom­mu­ni­ka­sjons­råd­gi­ver Kje­til Else­bu­tan­gen i UD.

Per i dag ek­sis­te­rer det ingen ut­le­ve­rings­av­ta­le mel­lom Norge ogDubai. (©NTB)