Norsk ambassadør i helikopterstyrt

Den norske ambassadøren er blant de omkomne i helikopterulykken i Pakistan, opplyser det pakistanske forsvaret. Norsk UD jobber med å få bekreftet opplysningen.

Utenriksdepartementet sier de er kjent med ulykken, men kan ikke bekrefte eller avkrefte om den norske ambassadøren er blant de omkomne.

– Vi jobber med å få klarhet i dette, sier informasjonsrådgiver Astrid Sehl i UD til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

UD kan ikke bekrefte om den norske ambassadøren var om bord i helikopteret som styrtet, eller om han befant seg i et av de andre helikoptrene som var med i følget.

Det pakistanske forsvaret har foreløpig ikke oppgitt noen forklaring på styrten.

Filippinsk ambassadør omkommet

Den filippinske ambassadøren skal også være omkommet i den samme ulykken. I tillegg meldes det at ektefellene til den malaysiske og indonesiske ambassadøren også er blant de omkomne.

Den polske og den nederlandske ambassadøren er også blant de skadde, ifølge pakistanske militærkilder.

Tidligere fredag meldte det pakistanske militæret at to eller tre utenlandske borgere i tillegg til det pakistanske mannskapet mistet livet da et helikopter styrtet i en skolebygning nord i Pakistan.

– To flygere og to til tre utenlandske borgere er omkommet, sa general Saleem Bajwa, talsperson for det pakistanske luftforsvaret.

Mange nasjonaliteter

Det var 17 passasjerer om bord på helikopteret som styrtet, 11 av dem var utlendinger og 6 var pakistanske.

Helikopteret var ett av en gruppe på tre som fraktet en delegasjon av utenlandske diplomater fra 37 forskjellige nasjoner og dere følge til området Gilgit-Balistan, som er en del av den omstridte regionen i Kashmir. (©NTB)