Normisjons friskole møter motstand

Normisjon i Rogaland har søkt om å få starte en ungdomsskole på Forus i Stavanger. Nå møter planene motstand fra kommunen.

Fagsjef for skole i kommunen, Eli Gundersen, er redd for at en slik skole kan ta bort elevgrunnlaget for de offentlige skolene i området, og går derfor i mot den nye friskolen, melder NRK.

- En så stor skole, med 360 elever, vil få konsekvenser for våre ungdomsskoletrinn i bydelen der denne skolen skal ligge, sier fagsjef for skole i Stavanger, Eli Gundersen.

Roald Sture fra Normisjon er leder for interimstyret til søkerskolen. Han skjønner ikke hvorfor kommunen har en negativ innstilling til skolen.

- At den skal ha så vesentlige negative konsekvenser at skolen overhodet ikke kan etableres, er vanskelig å forstå, sier han til NRK.
Normisjon er ikke den eneste som ønsker å etablere friskole i Stavanger. Også andre organisasjoner og stiftelser har vært i kontakt med kommunen i håp om å få grønt lys til å starte friskole, men fagsjefen for skole i Stavanger er skeptisk til å få flere friskoler.

- Når vi nå skal beregne elever i våre grunnskoler må vi ta med konsekvensene som friskoleloven gir - altså at det kommer til å bli flere som vil gå på friskoler. Så det er klart at dette betyr noe for Stavanger kommune.